Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-26-2008, 02:03   #19
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
mehmetakif24 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
peki bu ülkede kürtler, ermeniler, çerkezler bulunmasına rağmen bu ülkenin ismi Türkiye cumhutiyetidir. yani türklerin devleti diye nitelendirebilir ancak. bu ülkenin bir dini yokta neden ismi özellikle Türkiyedir. Demek istediğim din yoksa bir ulus devletide olamayız. ben bir Türk olarak bu ülkenin isminden rahatsızım.
Benim merak ettiğim konu, Almanya'da Alman kimliğiyle yaşayanlar Almanya isminden; Fransa'da Fransız olarak yaşayanlar Fransa isminden; İtalya'da İtalyan olarak yaşayanlar İtalya isminden... rahatsız olmuyorda Türkiye'de Türk kimliği ile yaşamak neden insanları, ülkeleri bu kadar rahatsız ediyor? Ben bunda art niyet ararım.

Bu ülkede bu milletin bir ferdi olarak yaşıyorsa bir insan, Çerkez asıllı Türk olur; İran asıllı Türk olur; Kürt asıllı Türk olur; Türk olur Türk olur. Türklük bir ırkçılık değil bir millete olan mensubiyeti bildirir. Yani Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşlığına olan mensubiyeti.

Eğer sizler Fransız dendiği zaman saf Fransız ırkını değil, Fransa'da yaşayan pek çok etnik kökenden gelmiş Fransa halkını düşünüyorsanız, aynı şeyi Türklük kavramı içinde düşünmek zorundasınız. Milletin kafasını ırkçı söylemlerle karıştırmaya kimsenin hakkı yok! Bu ülkenin ferdi olan herkes TÜRK'tür!
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla