Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-27-2009, 17:28   #10
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Standart
Amerika başta olmak üzere birçok ülkede bireyler mahkemede kendilerince kutsal gördükleri kitabın üzerine yemin ediyorlar. Bence güzel bir davranış. Mesela Amerika'da yargılanan bir Müslüman Kuran üzerine yemin edebiliyor. 52 eyaletin birinde seçimi kazanan ve sonradan Müslüman olmuş bir eyalet valisi göreve başlarken Kuran üzerine yemin etti. Gelişmiş ülkelerde laik yapı ülkemizdeki gibi zayıf temeller üzerine kurulmadığından her dine mensup bireyin kendi kitabına göre yemin etmesinde bir sorun görülmüyor.

ülkemizde olsa malesef yaygara kopartılır. bu da ülkemizde sistemin ne kadar bozuk olduğunu, ne kadar yanlış anlaşıldığını gösteriyor. halbuki her kişinin kendi kitabına göre yemin etmesi laikliğin bir sonucudur. aksine laiklik elden gitmez, güçlenir. eğer sadece tek bir kitap üzerine yemin edilseydi devletin yönetiminde sadece dini hususların temel alındığını söylerdik.

Ülkemizde de gayrimüslimlerin kendilerince kutsal gördükleri kitapların üzerine yemin etmeleri laikliğin bir gereğidir. laikliği anlayamadığımızdan her hareket sorun oluyor. mesela laik Fransa'da Ramazan ayında oruçlu iken yargılanacak olan bir Müslüman, avukatının itirazı sebebiyle yargılanması ileri bir tarihe ertelendi. avukatı, müvekkilinin oruçlu ve halsiz olduğunu dolayısıyla sağlıklı ifade veremeyebileceğini belirtince duruşmayı ramazandan sonraya ertelediler. aynı şey ülkemizde olsa bazı beyinsizler 'iktidar şeriatı getirdi' derlerdi.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla