01-30-2009, 16:27
|
|
|
Alıntı:
asilyeşil Nickli Üyeden Alıntı
bu konunun maili iki kez geldi bana..ve ilk kez buradan mail alıyorum..
doğrudur,şimdiye kadar sevindiren hiç bir icraatı olmadı ki ...
neyse yine de başbakanımızı tebrik ediyorum bu çıkışından dolayı..
ama keşke bu çıkışı masum insanlar ölmeden yapabilseydi ve daha fazlasını!
ama zaman gösterecek yaptıklarının lafta kalıp kalmadığını..bunun için numan kurtulmuş başkanımızın belirttiği şartların gerçekleşmesi gerekir..
unutmayalım yapabilip de yapmadıklarımızdan da sorguya çekileceğiz..
numan kurtulmuş başkanımız teşekkürünü sunmuştur ama yapılanların lafta kalmaması için şimdiden sonra izlenecek yolu da göstermiştir...
1- Kural tanımayan, BM kararlarını hiçe sayan, zulmü ve öldürmeyi adeta alışkanlık haline getirmiş ve sınırlarını her an genişletme sevdasında olan İSRAİL karşısında çok acil uluslararası diplomatik bir güç merkezi oluşturulmalıdır. Türkiye, Avrupa Birliği üyelik süreci, Birleşmiş Milletler geçici üyeliği ve İslam Konferansı üyeliğini de devreye koyarak bu konuda öncü olmalıdır.
2- Gazze’de katliamının altında imzası bulunan İsrail’in tüm siyasi ve askeri yetkilerinin Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nde yargılanmaları için acilen hukuki zeminler oluşturulmalıdır, bu konuda Türkiye öncü olmalıdır.
3- İsrail ile daha önce yapılmış tüm askeri ve ticari anlaşmalar iptal edilmelidir.
4- İsrail uçaklarının Konya’da eğitim uçuşu yapmasına asla izin verilmemelidir. Biz, Saadet Partisi olarak Filistin konusunda tarihimiz boyunca duyarlı davrandık, her zaman milletimizin hissiyatına tercüman olduk. Bundan sonra da bu konuda öncü olmaya devam edeceğiz.
|
Güzel kardeşim lafla icraat yapılmaz,lafla dünyayı peşinden sürükleyemez kimse..!Başbakanımız dünyaya adetta osmanlı tokadı mahiyetinde büyük bir ders vermiştir.Neden hala içimizde bunu sindiremeyenler var?Neden hala aynı sazın tellerinden dem vurmaktasınız?Gerçekten anlamış değilim.Başbakanımız lafta kalmayacağını yedi düvele göstermiştir.Görmek isteyenlerde görebilir.İnsanlar ölmeden önce diyorsunuz.,Saldırıların yaıldığı ilk saatlerde dünyaya seslenen yine Başbakan değil miydi?Bakın Erdoğan'ı sevmeyebilirsiniz,lakin samimi ve doğru olmadığını söyleyemezsiniz.Filistin konusunda gözle gördüğüm canla hissetiğim tepkileri Erdoğan'dan başka kimse sergileyememiştir..!
|
|
|