Haksızılık etmeyelim .Daha bir kaç gün öncesine kadar israile ses çıkarmaya çalışan ve miyavlama sesinden öteye gidemeyen devletlere bile hayranlıklarımızı belirtip tebrik yağmuruna tutarken ,Türk'e ve Türkiye cumhuriyeti başbakanına yakışır bir şekilde perese kükreyip gururumuzu okşayan Erdoğanın bu sebeble takdiri fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum.
Diplomatik yöndende bir şey olacağını zannetmiyorum.Yıllardır sesini çıkarmayan Türkiyenin yavaş yavaş gücünün farkına varıp sesini daha gür çıkarmaya başladığını görmekteyiz.Elbetteki Filistin bizim milli sorunumuz değildir bizim milli sorunumuz asıl kuzey Iraktır Musuldur ,Kerkükdür ayni duyarlılığı oralar içinde bekliyoruz ve ümit ediyoruz..Ümit ediyoruz dedim çünkü bu potansiyelin sayın Erdoğanda olduğunu geçen akşam hepimiz izledik.O halde sayın Erdoğanın din kardeşimiz olan Filistinliler için gösterdiği bu duyarlılığının en azından aynısını, bu gün Irakta bulunan soydaş din kardeşlerimiz içinde göstermesidir.Çindeki Türkistanlı kardeşlerimiz içinde göstermesidir.Sayın Erdoğanda bunu yapabilecek gücü görüyorum ve tekrar huzurlarınızda başbakanımızı tebrik ediyorum .
Benim fikrim budur.
|