02-11-2009, 12:37
|
|
|
Alıntı:
MilliGörüşEri Nickli Üyeden Alıntı
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim]
(En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir.) [Tirmizi]
(En iyi Müslüman, hanımına en iyi davranandır. İçinizde, hanımına en iyi davranan benim.) [Nesai]
(Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine, bir köle azat etmiş sevabı yazılır.) [R.Nasıhin]
(Hanımının haklarını ifa etmeyenin; namazları, oruçları kabul olmaz.) [Mürşid-ün-nisa]
(Hanımını döven, Allah�a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.) [R.Nasıhin]
(Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ.Asakir]
Daha bir çok hadis yazılabilir dinimiz kadına çok ama çok değer veriyor ve tabiki bizlerde..Baştacımız onlar her daim insALlah..
Fakat herkes işini yapmalı iş ehli olana verilmeli Hanımlar bu tür işlerden bir adım geri durmalı...
Vesselam..
|
Bu konunun bence en iyi izahı bu olsa gerek.Hadisler ışığında en güzel biçimde aydınlatıcı bir açıklama fazla söze hacet bırakmamakta.
|
|
|