Alıntı:
dirilis.f Nickli Üyeden Alıntı
Eklediğiniz yazıyı şimdi de okudum daha önce de tekrar tekrar okumuştum..
Ama tartışmak istemiyorum artık, çünkü kendimi ifadeden aciz kaldım ben artık.. Şimdi sizlere M. İslamoğlu'nun savunduğu şeyleri pek çok alim daha önceden de söylmiştir aslında yeni bir şey söylenmiyor hiç.. Ama biz ilk defa İalmaoğlu'ndan duyunca "bu da neren çıktı?" heyecanına kapılıyoruz nedense.. İlahiyat alanında derinleşince belki de daha farklı düşünmeye başlarız..
İslam dünyasında ehl-i sünnet harici pek çok fırka ortaya çıkmıştır ve bunların savunucusu büyük ilim adamları olmuştur. Şimdi biz pek çok büyük alimimizi ehl-i sünnet değil diyerek tekfir mi edeceğiz, yoksa aman yaklaşmayın bu görüşlere tahlikelidir mi diyeceğiz??
Siz farklı görüşlerinden zarar göreceğim diyorsanız okumayın ama bu eleştiri hakkını vermez size. Yani İSlamoğlu temelsiz söz söylemiyor, bunların hepsinin bir dayanağı var mutlaka..
Bu tartışmann sonu gelmez Kasım bey, benden bugünlük bu kadar, hayırlı kandiller.. Rabbim, Peygamberimizi -salat ve selam O'na olsun- doğru bir şekilde hakkıyla anlayanlardan eylesin hepimizi..
selam ile..
|
Ehl-i sünnet dışına çıkan büyük alimler kimler acaba ? ben çok merak ettim. Diğer bir konu ise Mustafa İslamoğlu Alim mi?