Konu
:
Bülent Arınç'tan Jet Cevap;"Biz askerin vesayetinde değiliz"
Tekil Mesaj gösterimi
03-13-2009, 19:11
#
1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Bülent Arınç'tan Jet Cevap;"Biz askerin vesayetinde değiliz"
AK Parti milletvekili Bülent Arınç kendisine tepki gösteren Genelkurmay'a sert cevap verdi: "Ben kimsenin emir eri değilim"
Sayın Gürak Paşa'ya yanlış bir açıklama yaptığını ifade etmek istiyorum. Benim herkesin önünde yaptığım konuşmaların karşılığı bu değildi. Bu suçlamayı kabul etmediğimi belirtmek isterim . Ben bir asker çocuğuyum. TSK'yı sevmek kimsenin tekelinde değil. Bana kimse hukuku öğretmeye kalkmasın.
Türkiye bir anayasal devlettir. Bu anayasa içinde her kurumun görevleri bellidir. Biz sivil bir yönetim içindeyiz. Bİz askeri vesayet rejimi altında demokrat bir ülke değiliz. Askeri kendi görevleriyle başbaşadır.
Sivilleri azarlamak demokraside görülmez. Ben masumiyet ilkesinin hukukun temel ilkesi olduğuna inanıyoprum. Bu güne kadar haklarında iddianame olmadığına rağmen insanların mahkum etmenin kimlerin ellerinde olduğunu da biliyorum. Benim söylediğim ortaya çıkan kasetlerin eleştirilmesidir. Bu kasletlerde Cumhuriyetin savcılarına lan diye hitap ettiklerini cumhuriyet mitinglerini düznelediklerii, siyasi parti başkanlarına pez... ile başlayan kelimeler sarfettikilerini izliyorusunuz. Bunlardan hesap sorulmaması TSK'yı zedeler. Ben bir siyasetçiyim. Ben paspas değilim. Ben siyasetçinin hukukunu muhafaza etmekle yükümlüyüm. Siyaset ciddiye alınacak bir durumdur. Ben hiçkimsenin emir eri değilim. Biz kendi içerimizdeki yanlışlıkları düzelteyeceğiz ama bu yüksek kurum da kend içerisindeki yanlışlıkları düzeltmesi gerekir. Bugün kendi içersinde olan askeri bir savcının mal varlığı ve Karargah Evleri soruşturmasına işçi partili bir kimsyi gözlemci olarak atamıştır.
Manisa'da bir piyade tugay komutanı yemin törenine başı örtülü olan anneleri almamıştır. Bütün bunları söylemekten kastım şudur. Geçmişten buyana bazı güçlerle yanlışık yapmış insanların yargılanması, takip edimesi soruşturulması gerekmektedir. Ben sayın Tuğgeneralden şunu açıklamasını beklerdim: Biz sivil iktidarın emrindeyiz, yanlışlık yapanları bu kurumda barındırmayacağız demesi gerekliydi. Kurum kendi kendinin itibarını yükseltmek mecburiyetindeyiz. Bizim başka bir ordumuz yok. Bu kurumun siyasetten uzak tutulması gerekir. TSK'nın kendi kanunu siyasi yorum yapmayı yasaklar. Bunun cazası vardır. Siz bunları konuşmaz yanlış yapanların yanlışılığını ortaya çıkarmazsanız bu kuruma zarar verir.
ishakyilmaz
Açık Profil bilgileri
ishakyilmaz nickli üyeye özel mesaj gönderin
ishakyilmaz - Daha fazla Mesajını bul
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder