Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-19-2009, 20:49   #5
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart
Alıntı:
Hun_Yabgu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Objektif olarak bakmak gerekirse bence saadet partisinin oylarının bu yerel seçimde hatırı sayılır bir şekilde artacağını zannediyorum.Doğal olarak oylarını artırabilmesi içinde saldıracağı tek parti de Akpartisidir.CHP den ve MHP den bir şey koparamayacaktır.Koparacağı tek yer Akparti ve de bir parça ,henüz kararını vermemiş olan kararsızlardır.Akpartiden alacağı oylar ise kendisini semirteceği gibi ,Akpartinin de oy oranının zayıflamasına neden olacağı için çok daha farklı gözle bakılabilir.
Yani senin dediğin gibi Saddetin kendini bir kaç kez katlaması ,Akpartinin de gene bir kaç kez oy oranının aşağıya düşmesi olarak da düşünülebilir.
Hayır.
Oylarını DP, BBP, DYP, MHP gibi kesimlerden de çekip oranını yükseltebilir. Hâkeza AK Parti'den de. Ama dediğiniz gibi SALDIRARAK değil.

Saldırarak oy değil, AK Parti tabanından NEFRETten başka bir şey kazanamazlar.
Çünkü aynı saldırıyı CHP'de yapıyor MHP'ye yapıyor vs. bir çok parti yapıyor.

Onlarında tek amacı OY KAPMAK. E iktidar olduğumuz için tabii ki her parti bizim oylarımızdan kendine oy almaya çalışacak. Bu gruba TKP DE SP de dahil.

Ama 'o oyu isteyip kendine çekme' konusunda oluşturulan gruba (mesela CHP, MHP, TKP vs) grubunun yanına aynı 'isteme' özelliğiyle SP'yide yazarsak burada çıkan tablo tuhaf olur.

SALDIRMAYLA olmaz bu iş...
Dadanmayla olmaz...
Din üzerinden habire vurmayla olmaz...


--
Böyle olursa nefretimizi ve kinimizi onlara armağan ederiz. Hayırlı da olsun deriz.

Seçimlerde de SP'nin kendisine belirlediği oy oranı %9.
Bence de en az 6'yı geçerler.. Altında kalmazlar.

Ama bu yüzdeler bile AK Parti'ye bu kadar 'saldırılmaması'nın gerektiğini gösteriyor.

Yapıcı muhalefetle istediklerine rahatlıkla ulaşabilirler. Hem 'asl'ımız oma nedeniyle hem de Erbakan faktörüyle....
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla