Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-20-2009, 00:38   #8
Kullanıcı Adı
Saltuk Buğra Han
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Saadetin yüzde 8 ve üzerinde bir oy almasını bir başarı olarak görürüm. Gelecek genel secimler içinde bu oran gayet olumlu bir etki yapar.
Evet benim anlatmak istediği de bu.Elbetteki birbuçuk hafta sonra sandıklar gerçek sonuçları söyleyecek.Eğer fazla küsüratlara dalmadan sıfırdan siyasete giriş yapan Akpartinin oylarının
% 3 CHP
% 5 MHP
%15 SP
%25 civarındada eski merkez sağ partilerinin (ANAP, DYP) oylarıdır.Sonuç olarak eski anap ve doğruyol partilerinin oyları Akpartide kemik oy olarak kabul edelim
Geriye kalan diğer partilerin oy'ları ise oynak oylardır.Her an yer değiştirip eski adreslerine doğru kayabilir.Bunların içinde de en etkili olan saadet partisinin oyları gözüküyor.
Hatta şöyle bir şey bile diyebiliriz.Öyleki Eski refah yada şimdiki saadet partisinin içinde MHP kökenli oylar bile vardır ki bunlarda Akpartinin kurulmasıyla beraber bu partiye geçmiştir.
Kısacası oy içinde oy var.
Ben bu seçimlerden çok ilginç sonuçların çıkacağını tahmin ediyorum.Türk seçmeni ilginç bir seçmen sandığa gidinceye kadar ne yapacağı belli değil .Ve şu ana kadar yapılan seçimlerde sanki sandıkta oy kullanmıyorda adeta mesaj yazıyor.
Bir siyasetci değilim ama bu durumda bana göre bu seçimlerin sonucunda

1)Akpartinin oy'u % 40 seviyesine kadar gerileyebilir
2)Sadet partisi oy'unu 5 yada 6 puan artabilir.
3)MHP de oyunu 2 yada 3 puan artabilir.
4)CHP ise aynı seviyede kalabilir.
Bunlar benim tahminim.
Ve her şeyin sonunda olduğu gibi genede Yüce Türk milleti kazansın diyorum.
Saltuk Buğra Han isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla