Alıntı:
babaaa Nickli Üyeden Alıntı
Herkese öncelikle merhaba.19 yaşında bir CHP'li olarak bu iddiaları sizlere sormak istiyorum teker teker.İnşallah sizlerde açıklayarak bana bu iddialar hakkında bilgiler verirsiniz.En azından ben aydınlanırım bu iddiaların gerçekmi değilmi olduğunu.
1. sorum Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili.
B. Erdoğan'ın ABD'de büyük bir pırlanta üreticisinin ortağı olduğu konuşuluyor.Bu gerçekmi ? Ayrıca ülkemde ilacın KDV'si %8, ekmeğin KDV'si %8 iken neden pırlanta gibi yaşamak için ihtiyaç gerektirmeyen bir maddenin KDV'si %0 ?
Teşekkürler şimdiden.
|
ben konunun uzmanı olmamakla birlikte genel olarak bildigim kadarıyla senin sorunun sadece kdv ile ilgili olan kısmına cevap vereyim..
biliyorsun ki kdv iki türlüdür.birincisi firmanın kendisinin kesitigi kdv dir. digeri firmaya kesilen kdv dir. dönem sonunda eger firmanın kestiigi kdv fazla ise -ki dogal olarak firmanın ayakta durması icin fazla olması gerekir - bu kdv oranını devlete öder ... bu üretilmiş olan katma degerdir. ve bir cok üründe hizmette bu kdv degişik oranlarda tahakkuk eder.. yani firma dalavere yaparak kendisine kesilen fatura miktarını fazla gösterip kdv miktarını minimuma hatta eksiye indirebilir ki buna da vergi kaçırma denir.. pırlantada kdv yoktur. ama ötv vardır.
ötv kdv den farklı olarak devletten tahsili olmayan vergi türüdür. Ötv lüks tüketim mallarında ve bazı sanayi dallarında uygulanan vergi türüdür. ötv nin devletten tahsili kdv gibi mümkün degildir. yani malı satmak icin ötv yi ödemek zorundasınız..
pırtantada kdv yoktur fakat %22 ötv alınıyor..