Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-31-2009, 14:27   #28
Kullanıcı Adı
Abdullah KAÇ
Depremi BirlikteYeneceğiz

Kartal’ımız deprem kuşağında yer almaktadır. Günümüze kadar Kartalda yönetimler hemşerilerimizi,
felaketten korumak için gerekli hazırlıkları
yapmamıştır.

Halbuki deprem öldürmez, çürük yapılar öldürür.

Afet olan deprem değil, niteliksiz yöneticiler ve yapılardır.

1. Başta eğitim ve sağlık olmak üzere kamu yapıları ve camiler depreme dayanıklı hale getirilecektir.

2. Kartal’ın ayrıntılı deprem risk haritası tamamlanacaktır.

3. Tüm konutlar depreme dayanıklı olarak yeniden yapılandırılacaktır.

4. Bu amaçla apartman yönetimlerine ve gecekondulara özel destek verilecektir.

5. Depremle ilgili imar değişikliklerinden altyapı ücreti ve harç alınmayacaktır.

6. Ev içinde ve dışarıda depremden korunmak için alınması gereken önlemlerle uyulması gereken kurallar, uygulamalarla pekiştirilecektir.

7. Çadır kentler için yerler belirlenerek, imara açılmayacaktır.

8. Enkaz kaldırma birimiyle hayati önem taşıyan ambulans, itfaiye gibi araçlar hazır bekletilecektir.

9. Var olan acil yardım ve kurtarma ekiplerinin eşgüdümüsağlanacak, aşı, ilaç ve tıbbi malzemeler sürekli yenilenerek hazır tutulacaktır.

10. Acil ilkyardım ve tıbbi bakım, uygulamalarla öğretilecektir.

11. Bilgi ve donanımlarından yararlanılmak üzere ilçemizde ikamet eden doktor, eczacı, ebe, hemşire gibi sağlık elemanlarıyla, Mimar, mühendis gibi teknik bilgili uzmanlar belirlenecek.

12. Deprem sırasında bu kişilerle yapılacak çalışma ve eşgüdüm şimdiden planlanacaktır.

Birde bu projesi var... Adam resmen kentsel dönüşüm demek istemiş neredeyse... Yukarıda kentsel dönüşüme hayır demiş. Aşağıda Arif Dağların Projesini çalmış... Allah sonumuzu hayır etsin...
Abdullah KAÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla