Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-08-2009, 15:49   #1
Kullanıcı Adı
DadaşAkp
Standart Erzurum Kadayıf Dolması
MALZEMELER

* Yarım kilo kadayıf
* 250 gr tere yağ
* kızartmalık yağ
* ceviz
* isteğe bağlı 5 adet yumurta

HAZIRLANMASI

Kadayıflarımızı tereyağımızla bir güzel harmanlıyoruz,harmaladığımız kadayıflarımızdan bir miktar alıp, içine ceviz koyup sıkıca sarıyoruz.

Bir yandan yumurtalarımızı bir kapta çırpıyoruz, hazırladığımız kadayıfları yumurtalarımıza batırıyoruz. Sonra Kızgın Ateşte Pişiriyoruz.

ŞERBETİ İÇİN
* 3,5 Su bardağı şeker
* 3 su bardağı su
* Bir kaç damla limon

İkisinden biri soğuk biri sıcak olduğundada şerbeti dökülür.

AFİYET OLSUN

 

DadaşAkp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder