Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-01-2007, 08:55   #3
Kullanıcı Adı
Nazende
Standart Ünlüler yabancı dili nasıl öğrendiler?
Nihat Kahveci – Futbolcu

***————-***

Kura ile girdiğim devlet okulunda Almanca görmüştüm ama hiçbir zaman bu dile ısınmadım. En kaliteli Almanca aksanının bile mümkünse almayayım. İngilizce’yi kendim öğrenmek istedim.4-5 laboratuvar bitirdim, bol bol kitap okudum. Kasetleri dileyerek çalıştım.

Yani hem okuyarak hem dinleyerek İngilizce’yi çalıştım. Beynimi boşaltmama yardımcı oluyordu, çevrem şaşırıyordu. Kendi alanım dışında beni rehabilite eden eğlendiren bir uğraş oldu.

Yurtdışı ilişkilerinden dolayı yabancı müzik adamlarıyla çalıştığımda da dilimi geliştirme fırsatım oldu. Londra’ya gidip gelmelerimde pratik yapma fırsatı buldum. Durmadan BBc gibi TV kanallarını açık bırakarak kulak dolgunluğu oluştururum.

Son derece sistematik gramer İngilizce’sine sahibim. Hiç hocasız tek başıma yaptım. Evde kendi kendime öğrenmemden dolayı kitap İngilizce’sine sahip olduğumu söylüyorlar fazla düzgün bir İngilizcem oluverdi.

Okuma ve yazma yönüm çok güçlü fakat okumam konuşmamdan daha iyi. Fazla asil konuşuyorum bazılarına özenti gibi geliyor. Ama dil en çok konuşmak ile gelişir. Ben de sokak dili denilen günlük İngilizce’yi şimdi pratik yaparak öğrenmek istiyorum.

Nazende isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla