Konu
:
Çinliler yine yaptı yapacağını ! - Foto
Tekil Mesaj gösterimi
04-24-2009, 04:47
#
1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Çinliler yine yaptı yapacağını ! - Foto
Çinliler, hemen her şeyin taklidini yapmada sınır tanımıyor.
ÇİNLİ CASUSLAR İŞ BAŞINDA - KARELER
Fikri mülkiyet haklarının en çok ihlal edildiği ülkelerin başında gelen Çin'de tüm ünlü marka ürünlerin taklitlerini bulmak mümkün. Bunların arasında otomobil sektörü de var.
Ünlü otomobil markalarının nasıl taklit edildiğini anlamak hiç de zor değil. Çin'in
ticaret
başkenti konumundaki Şanghay'da 13.'sü düzenlenen '2009 Shanghai Auto Show' uluslararası otomobil fuarında bunu görmek mümkün. Zira, sadece basın mensupları ve sektör temsilcilerine açık olan fuarın ilk gününde, ellerindeki fotoğraf makineleriyle yeni çıkan arabaların kaporta, motor, aksesuar gibi yerlerini en ince detayına kadar çeken Çinliler dikkat çekti.
Bu kişiler, bazı yeni modellere yaklaştırılmadı ancak başa çıkmak mümkün olmadı. Çin'in kendi yerli üretimi olan bazı yeni modeller de bu "casuslardan" kurtulamadı. Fuarda, Çinli yerli otomobil modellerinin önden, arkadan ya da yandan görünüşleri ile iç dizaynının yabancı markalarınkine benzemesi ise dikkat çeken bir başka konuydu. Bazı yabancılar da Çinlilerin kendi otomobillerini taklit ettiğini ispatlamak için fuardaki Çinli arabaların bazı kısımlarının fotoğrafını çekti. (CİHAN)
Necip Fazıl
Açık Profil bilgileri
Necip Fazıl nickli üyeye özel mesaj gönderin
Necip Fazıl - Daha fazla Mesajını bul
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder