Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-25-2009, 17:44   #77
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Alıntı:
yalçın Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yapılan reklam ile hayırsızlık yapıldığına dair veya coca cola reklamı yapmanın haram olduğuna dair elinizde sağlam hocalardan fetva silsilesimi var acaba anlayamadım.

''gerekirse kapatırız yinede almayız Allah'tan gayri kafire muhtac olmayız'' diyen biz mi..?

Yalnız bunun asıl olduğuna dair geniş bir izlenim ile Zaman gazetesini zan altında bırakabilecek ve reklam ile dini özdeştirebilecek radikal fetvalar ile konuya acıklık kazandırmak zordur. Gazetecilik reklamcılık anlayışları arasına dini hassasiyetleri sokuşturur iken yoruma fetva noktasına hakim olanların düşünceleri girmeden kendimizce bir şeyler ifade etmek hiç hoş değil. Onu tüketmek istemem tükenmesine mümkün mertebe izin vermem ama tüketenleri ve onun reklamında bulunanları keskin hatlar cizerek o hat içinde kellesini koparmanında doğru olduğunu düşünmüyorum .

Ben reklamın hayrından hayırsızlığından bahsetmedim..Arkadaş hayır yapmak için buna mecbur olunduğunu dile getirdi bende bu EFENDİMİZE hakaret içeren, adıyla islami kötüleyen şerefsizlerden gelecek parayla HAYIR OLMAYACAĞINI dile getirdim.. Sizce oluyorsada eğer bilemem.. Reklam alacak ürünler mi tükenmişti..?

Arkadaş resmen MUHTACIZ demiş.. Bende Kafire muhtaç etmesin Rabbim diyorum.. Benim sözüm söyleyen şahısa bunu defalarcada belirttim.. Arkadaşı bütün okuyucularıda zan altında bırakıyorsunuz bu söylemlerle diyede ayrıca uyardım.. bakın..//Okuyun..!

Gazetenin reklamı hangi amaçla verdiğini bilmediğimide yorumumda belirtmişim iyice bir okuyun..O zaman gazetenin amacını (her ne ise) eleştirmiyorum..Ne amaçla yapmışlarsa TASVİP ETMİYORUM diyorum..!! Gazete ''para için,milleti aldatmak,cahil görüp kandırmak yada hayır yapmak için'' bu reklamı verdi dememişim değil mi..? Bunu kasteden arkadaşımıza sözlerim..Ve sözlerimde yine ''bu sözlerinizle o cemaate vs destek veren,gönül veren herkeside yaralayıp,zan altında bırakıyorsunuz'' diyede ayrıca belirtmişim..!!

Alıntı:
Zaman gazetesinin reklama muhtac olması veya olmamasını irdelemek bize düşmez ,kardeşimiz kendi görüşünü dile getirmiş asıl olan dır veya değildir bilemeyiz..
Zaman gazetesini irdelemek gibi bir zorumuz yok.. Ama irdelemiyeceğiz,dosdoğrudur,hatasızdır diyede körü körüne bağlanıp,eleştiri yapmayacağız diye bir şeyde yok..Eleştirirm,İrdelerim..Bende okuyucuyum.. Bu benim hakkım değilse kimin hakkı..?

Alıntı:
Yalnız bir reklam ile kafire muhtac olmayı geç insanların bu gün bu içeceği su gibi tüketmesine rağmen onlara hangi göz ile bakmak gerekir bilmiyorum..

İçsinler efendim.. Biz bu su gibi tüketilen içeceğe değil içeceğin geldiği yere/markasına bakıyoruz..!! İsminde EFENDİMİZE hakaret içeren ve sizler ''yok canım,saçmalık vs'' desenizde bizim vicdanımızın kabul etmediği bir markayla ''BİR DEFA DAHİ OLSA'' reklam yapmış olması şahsen kabul edilebilir bir şey değil..Hoşgörü sınırlarınıda aşıyor bu.. Bakın bir çok derin ve sağlam hoşgörü sahibi ZAMAN okuyucusunu bile çileden çıkarmış.. ;)
Bırakın eleştirelim.. Bir şeyede körü körüne sahip çıkıp''dosdoğrudur'' gibisinden savunma yapmayın..!!