Alıntı:
ALaGaN Nickli Üyeden Alıntı
Kelime oyunları peşinde değilim İshak Bey. Kimsenin de açığını kollayıp zor duruma düşürmenin peşinde değilim. Kimseyi kırmadan, saygısızlık yapmadan yanlış bulduğum bir şeye dikkat çekiyorum. "Eurovision" ve Hadise konusunda benim de eleştirilerim olduğunu ve genel hatlarıyla bu karşı çıkışa katıldığımı daha önce belirtmiştim.
Ama insanlar bir şeylere karşı tepki gösterirken ifadelerinde dikkatli olmalı, kimsenin şahsiyetini zedelememeli diye düşünüyorum. Belki de Hadise konusunda sizinle benzer eleştirileri olan bir gurbetçi ailesi, bu yazıdaki o ifadeleri görse sizce neler hisseder? Bütün kalbiyle bağlı olduğu anavatanından onlara ve evlatlarına bu şekilde bakıldığını görse kırılmaz mı, gücenmez mi?
Sadece genel hissiyatınız o yönde diye detaylara aldırmadan, başka insanları kırabilecek şeyleri gözardı ederek mi hareket edilmeli?
Bir hatayı kabul etmek, mümkünse konuyu çarpıtan o ifadeyi oradan çıkartmak bu kadar zor bir şey midir?
Benim bu dikkat çektiğim nokta birisine saygısızlık mıdır? Tahammülsüzlük müdür? Yoksa aksine bu güzel hasletleri vurgulamak mıdır? Ayrıca belirteyim, ben bir gurbetçi ailesinin ferdi değilim. Kimsenin açığını kollamıyorum, sadece empati yapıyorum ve özünde katıldığım bir şeyin daha düzgün bir şekilde ifade edilmesi için bir noktaya dikkat çekiyorum.
Herkese saygılar.
|
Size katılmamak elde değil.
O ifade değişse daha güzel olur.