Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-16-2009, 07:35   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Kürt sorununun çözümü için iyi niyetli çalışmalar var

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Kürt sorunu'na ilişkin "Bu fırsat kaçırılmamalı." sözlerine açıklık getirdi. Sorunun çözümü konusunda geniş çaplı, iyi niyetli çalışmaların olduğunu belirten Gül, "Ümit ediyorum ki bunların hepsi iyi bir şekilde neticelenir." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Suriye ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gül, bir gazetecinin, "Kürt sorunuyla ilgili 'fırsat bu fırsat, kaçırılmamalı' demiştiniz. Hükümetin de bu konuda adım attığına ilişkin değerlendirmeler yansıyor. Kürtçe köylerin adının geri verilmesi gibi bazı adımları siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "Siz de özetlediniz, demek ki çok geniş şekilde, iyi niyetli çalışmalar var Türkiye'de. Ümit ediyorum ki bunların hepsi iyi bir şekilde neticelenir. Çünkü bunlar kendi ülkemizin, kendi sorunlarımızdır. Kendi sorunlarımızı kendimiz konuşacağız, kendimiz tartışacağız ve kendimiz kendi inisiyatifimizle nihayete eriştireceğiz." şeklinde konuştu. Türkiye'nin 'açık toplum' olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, konuya ilişin tartışmaları da 'gayet canlı tartışmalar' sözleriyle değerlendirdi. Abdullah Gül, "Bunlar gayet medeni tartışmalar. İktidar, muhalefet, düşünürler, devletin organları bu konularla ilgili muhakkak ki iyi çalışmalar yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

ZAMAN

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder