06-06-2009, 18:29
|
|
|
Ortadoğu ve akdeniz topluluklarında bir eve veya yere gittiğinizde kapıdan girer girmez o yerin insanlarına saldıramazsınız.
Hakaret edemezsiniz.
Adama beğenmiyordun da burada ne işin var diye sorarlar.
Çünkü o yerdeki insanlar birbirlerini seven ve sayan insanlardır.
Eğer biri o insanların içine girip saldırıyor, bulundukları yere hakaretler ediyorsa ya girebilmek için o yerin insanları gibi davranmıştır yada o yere girebilmiş ama memnun olmamış kişi veya kişilerden yardım almıştır.Yani provakötördür.
Hem mekanı beğenmeyeceksiniz , içindeki personel ve hizmeti beğenmeyeceksiniz hemde inatla oraya gireceksiniz sonrada oradakilere hakaretler edeceksiniz.
Bu ya edepsizliktir ki "illede edep , illede edep " sözünü hatırlatırım, ya durumdan vazife çıkartmıştır ve şöyle yaptım böyle yaptım demek , yaptıklarını delil gösterip başka yerlere kendisini kabul ettirebilmek içindir , ya kendini örf ve adetlerini bilmemekdir , ya aile terbiyesi almamış olmaktır , yada hakkaten kaşınmaktır.
Benim bildiğim örf ve adetlerimize göre , bir yere girdiğimizde kendimize gösterilen yere otururuz , söz hakkı verildiğinde konuşuruz.
Üst başa kurulup oradakileri yok sayıp sallayıp durmayız.
Misafir adabı bana göre böyledir.Misafirlik de 3 günden sonra biter.
İlk mesajlarında ak parti forum üye ve yöneticilerine , onların değerlerine saldıran arkadaşlar çok merak ediyorum nasıl bir ortamda yetiştirildiniz ve acaba bu coğrafya ile bir alakanız var mı?
Sayın ak forum yönetici ve halis üyeleri hakkınızı helal edin.
|
|
|