Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-10-2009, 10:42   #17
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
İmam'ın Kayığı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben zaten o bayanı seviyorsam ve evlenmeyi düşünüyorsam, ailemle tanıştırırım. Ama kalkıp birilerinin benim fikrimi sormadan etmeden ''falancanın kızı şöyle böyle tanışın'' ya da '' X hanımın bir oğlu varmış, şöyle böyle tanıştıralım'' demesi son derece saçma. Ben bir kızdan hoşlanırsam evlenirim. Bu görücü usülünde, gençlerin fikri ikinci plana atılıyor. Ayrıca ülkemizde, görücü usulu denen bu evlilik türünde boşanmalar daha fazla. Çünkü neden, kişiler kendi kararlarını kendileri vermiyor, onlar yerine aileler karar veriyor. Benim hayatımı sürdüreceğim hanıma ben karar veririm ben tanışır çıkar flört ederim, eğer benim kafama uyuyorsa, gerçektenhayatyımı bırleştireceğim birisi ise zaten aileme tanıştırırım. Bana görücü usulu son derece saçma geliyor.
Birincisi sana görücü usulünü yanlış tanıtmışlar....
İkincisi boşanmalar bu batı kültüründen gelen saçma flörtden geliyor evlenmeden evli gibi yaşamak Gökmen kardeşimin dediği gibi oluyor ve gençler bir birlerini taşıyamamaya başlıyor

Ve şuda bir gerçek ki herkes biliyor bu flört işinde evlenecek kız aranmıyor ve belirli bi amaca ulaşmak için flört ediliyor amaca ulaşılınca ayrılılıyor bunu sen bizden iyi bilirsin....
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla