Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-24-2009, 11:12   #43
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Arrow İsyanın Hristiyan NİDA'sı!

İran'da seçim sonrası başlayan ayaklanmanın sembolü haline getirilmek istenen Nida ile ilgili şok gerçek!

İran’da seçim sonrası yaşanan olaylar devam ederken, yaşanan ayaklanmanın simgesi haline getirilmek istenen bir isim var: Nida. Nida, yaşanan olaylar sırasında silahlı bir kişi tarafından vurularak genç yaşında hayata gözlerini yumdu. Olay kameraya ve oradan da tüm dünya televizyonlarına yansıdı.

Nida İran direnişinin sembolü haline getirildi. Ancak dün Habertürk Kanalı’nı izleyenler eminim çok şaşıracakları bir gerçekle yüz yüze geldiler.

Nida’nın bir fotoğrafında taktığı kolye çok şaşırtıcıydı. Nida koynunda bir haç taşıyordu. 1 Gün programı konuyu haberleştirdi ve tarihçi Murat Bardakçı’yı da konuk etti. Bardakçı kolyenin bir haç olduğunun belli olduğunu söyledi. Bununla birlikte ilginç bir şerh koymayı da ihmal etmedi:

‘Ancak ben Nida’nın Hristiyan olduğuna inanmıyorum. Türkiye’de de rastlayabileceğimiz gibi özenti olarak haç takan çocuklar oluyor. Nida da onlardan biri olabilir!’

Bardakçı’nın bu fikre nasıl kapıldığı merak edilirken Bardakçı’nın başka bir sözü daha gerçekçiydi: ‘Ama hiç zannetmiyorum ama Nida Hristiyansa, İran’daki muhalif söylem ciddi bir yara alacaktır!’

stratejikboyut.com ÖZEL
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla