Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-13-2009, 02:23   #29
Kullanıcı Adı
Seyyah
Alıntı:
bur-AK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Milliyetçilik gerek bir kavram gerekse tarih boyunca devam eden bir hareket olarak değişik şekil ve şartlarda ortaya çıkmış,buna bağlı olarak çeşitli şekillerde tarif ve tasnif edişmiştir.Milliyetçilikte genel olarak
-milli devlet
-milli kalkınma
-bağımsızlık
-milli birlik
-milli dil
-milli kültür
alt kavramları öne çıkmaktadır.
Fakat
zamanla bir doktirin halini alan bu anlayış çoğu zaman taraflarını ırkçılığa sürüklemiştir.
Milliyetçi Hareket Partisi yukarıda saydığım alt kavramlarla uzaktan yakında ilgisi yoktur sadece milli birlik görüşürünü ele almışlar ve kendi dar zihniyetleri etrafında bunu resmen ırkçılığa çevirmişlerdir.

Ben Kürt'leri,Çerkezleri,Lazları bu vatan topraklarında bu vatanın çıkarlarını gözeten herkesi severim.Fakat sen Türk'sün sen Kürt'sün diye ayırım yapıp ırkçılığı körükleyenleri asla sevmem.Çünkü bu ülkeye bu millete yapılan en büyük düşmanlıktır.
Allah huzurunda bütün insanlar Kürt Türk ayrım yapılmaksızın eşittir.Niçin Türkiye'de eşit olmasın Çanakkale'de sehit olan onlarında Ataları değil mi?Yüzyıllardır birlikte barış içinde içiçe yaşıyorduk ne oldu ne değişti...

Yahudi protokollerinden bir alıntı yapıyorum hani kendilerini milliyetçi olarak tanıtan ağızlarından İsrail ve Abd oyunlarını düşürmeyen paranoyakların kör olup bu oyunu nasıl görmediklerine şaşırıyorum.

Yukarıda alıntı yaptığım Yahudi oyununu ne kadarda açık ve net değil mi?
Sizce mevcut milliyetçilik anlayışı dini değerlerin üzerine çıkmış mı çıkmamış mı?
Tabi ki çıkmış...Allah'ın yarattığı diğer insanlardan kendini üstün tutuyorsun.Hangi kitapta yazıyor.Böylesine kör cahil bir milliyetçilik olmaz.Milletini gerçekten seviyorsan siyasetin kendine has oyunları vardır bunları oynamak zorundasın ve gereken huzur ve barış ortamını oluşturmalısın.

Biraz karışık oldu ama Allah'ın verdiği akılla bunu mukayese edelim bir tarafta huzur ve barış ortamı diğer tarafta tam tersi...

Kimse unutmasın ne ekersen onu biçersin

Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır