Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı
Teşekkür ederim.
Ama orda hocaefendinin niye amerikaya gittiği yolundaki sorulara cevap yok.
Ben doğrusu hocaefendi gibi şahsiyetlerin tedavi amaçlı da olsa amerikaya gitmesini anlayamıyorum.
|
Abi bu sorularınıza ben cevap vermeye çalışayım. Bir çok sebebi var.
1. En başta tedavisi için gitti. Yüksek derecede şeker ve kalp hastası, krizler geçiren birisi. Orada yaşayanh akrabaları var. Oraya gitmeyi tercih etmesinde etken olanlar;
1999 yıllarında ETÖ'nün güçlü olduğu zamanlarda malum medyada Hocaefendi hakkında yalanlar yağdırılmış, söylemediği şeyleri söylemiş gibi gösterilmiş millet nezdinde kendisine ve cemaate nefret uyandırılmıştı. Zaman'ın tirajı o zamanlar çok düşüktü. Herşeyi açıklıyordu ama milletin haberi olmuyordu. Tam bir medya infazı yapılmıştı. Ama kendisini tanıyan çok seven yüzbinlerce insan vardı. Kopacak fırtınalara sebebiyet vermek istemiyordu. İstişare yapıyorlar ve zaten hasta adam, yurt dışına gitmesinin orada tedavisinin yapılmasının daha iyi olacağına karar veriyorlar. Bakın bu doğrudur.
Zamanında müslümanlarda Mekkede barınamaz hale gelmişler hicret etmek zorunda kalmışlardı. ABD'de akrabası var onun evinde kalıyor ve orası öyle gizli saklı biryer değil. İsteyen herkes burdan gidip gazeteciler bile gidip görüşüyorlar.
2. F. Gülen beraber çalıştığı davasındaki insanlara yurt dışına gitmelerini söylüyor istiyor. En başta Ortaasyaya, oradaki soydaşlarımıza vefa göstermemiz gerektiğini söylüyordu. Ve şimdi buzullara kadar gitmeye varmısınız diyor. Namı Celili Muhammediyi, güneşin doğup battığı heryere götürmek için varmısınız diyor. Bu hizmetleri yapabilecek kişilere gidin diyor.
Şimdi dikkat edin, gidin diyor, o gidin derken kendisi burda Türkiyede otursa olur mu ?? 'Yapmadığınız şeyleri niçin söylüyorsunuz' ikazına takılmaz mı ? Gurbette hizmetlere çağırıyor ama kendiside gurbette.
Zamanında sahabi efendilerimizde dünyanın dört bir tarafına gitmişler hakikatleri ulaştırmak için. Bu insanlarda bunu yapmaya çalışıyorlar.
O milletine aşık birisidir. O sizi çok seven birisidir. İstediği zaman döner. Hakkında hiçbir suç delili yok. Onu mutlaka daha yakından tanımalısınız. Mesela
www.herkul.org da 20 dk.lık haftalık sohbetleri oluyor yazıları oluyor. 50-60 tane kitap yazmış birisi. İçinizde şüphe kalmasın,
tanıyınız Gülen'i, korkmayınız.