09-01-2009, 14:25
|
|
|
Alıntı:
birisi01 Nickli Üyeden Alıntı
KAYNAK: http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3126
BENİM AMACIM SİZE ŞU YADA BU FİRMASINI SAVUNMAK DEĞİL. BENİM AMACIM İSLAMİYETE VE VATANINIZA OLAN İYİ VE SAF NİYETLERİNİZİN KÖTÜ AMACLAR İÇİN KULLANILMASINA BİR NEBZEDE OLSA ENGEL OLABİLMEK.
HİÇBİRİNİZİN ART NİYETLİ OLMADIĞINI ÇOK İYİ BİLİYOR İYİ NİYETLERİNDEN ŞÜPHE ETMİYORUM. FAKAT YUKARIDAKİ YAZILARIN HEPSİ İSPATLI DELİLLİ VE GERCEKTİR.
LÜTFEN ONLARI DİKKATLİCE OKUYUP DEĞERLENDİRİN.
|
Değerli kardeşim müsadenle sözlerine ben de küçük bir anektodla katkıda bulunmak istiyorum.
Yıllardır bir kayık içerisinde ayrı yönlere kürek çeken şaşkınlar gibi, hep aynı yerimizde saydık durduk.
Temelleri oturtulmamış, su-i zanların egmenliğnde 'laf ola beri gele' lerle, Konunun derinden araştırılması gerekirken, yıllarımız heba oldu gitti..
Hiç birşey değilse de şöyle bir örnekle sana açıklamaya çalışayım. Yıllar önce Necmeddin Erbakan demişti ki; 'Bu ülkeden faiz belasını kaldırmalıyız..Aldığımız ekmeğin neredeyse yarı parası faize gidiyor.' elbette dediği doğruydu.
Ancak, Türkiye serbest piyasası hakimiyetinde; kapitalizmin gerekleriyle ekonomisini ikame etmeye çalışan bir ülke.
Faiz dışı bir sistemi mevcut haliyle -zorlamayla- yerleştirmeye çalışırsanız. Ülke ekonomisi anında çöker ve vebali de büyük olur.
"Faizsiz Sistem" adıyla çalışan bankalara bir bakın, hangi bankalarla "ortaklık senedi" bulunduğunu ve buna da ne tür bir, 'İslami Kılıf' bulduklarını sizin takdirlerinize bırakıyorum...
|
|
|