Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-09-2009, 16:59   #8
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
milli_mücahide Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Erbakan Hocam sen türküm doğruyum çalışkanım dersen oda kürdüm doğruyum çalışkanım de dedi hapis yattı

Tayyip erdoğan sen ne mutlu türküm diyene dersen oda ne mutlu kürdüm diyene dedi ve hapis yattı...

artık bunları aşmanın zamanı geldide geçiyor.

Efendimiz bile etnik köken ayrımı yapmamış. "arabın arap olmayana üstünlüğü yoktur. üstünlük takvadadır." demiş veda hutbesinde

"NE MUTLU ÜMMEDİ MUHAMMEDİM DİYENE" gerisi teferruat
Elbette ki insanlar Kürtüm de diyebilir. Türküm'de diyebilir. Kimse buna yasak koyamaz.

Zaten o sizin dediğiniz devir bitti. Artık öyle bir devirdeyiz ki Kürt rahatlıkla kürtlüğünden bahsediyor. Hatta Ne mutlu Kürtüm demeyi de geçtik, adamlar Pkk'yı Apo'yu bile övebiliyor. Hem de açık açık.

Ya biz? Biz ise Ne mutlu Türküm demekten, Türklükle övünmekten bile korkar olduk. Neden? Kürtler rencide olacak diye. Bu nasıl iş?

Türkiye, bir Türk-İslam devletidir. Osmanlı'da bir TÜrk - İslam devletiydi. Selçuklu'da. Kim başa gelirse gelsin, bu ülkenin Türk gelenek ve göreneklerine, Türk diline ve dinimize zeval getiremez. Bizler Türklük kavramıyla herkesi kucakladık. Asla ırkçılık yapmadık. Tarihinde ırkçılık yapmamamış kaç tane millet var? Bir araştırın bakalım.

Şimdi birileri rencide oluyor diye nasıl Türklüğümüzle övünmekten vaz geçeriz? Nasıl Türk kelimesine ambargo koyabiliriz?

Milliyetçilik duygusu olmayan kardeşlerime de seslenmek istiyorum. Eğer Kürtler hristiyan olsaydı, eminim o zaman bu ülkede dini olarak da sorun yaşayacaktı. "Dinimizi yaşamamızı engelliyorsunuz. Dini soykırım uyguluyorsunuz" da derlerdi.

O zaman müslümanız da mı diyemeyecektik? Yada cadılar bayramını Noel'i resmi bayram mı ilan edecektik? Ülkeye Cami kadar kilise mi yapacaktık? Rahatsız olmasınlar diye ezan seslerini kısacak mıydık? Etrafta çan sesleri mi dinleyecektik? Bu ülkede kendini misafir olarak gören varsa, unutmasın ki misafir umduğunu değil, bulduğunu yer.

Her Kürt kendini Türk milletinin bir ferdi olarak görmeyebilir. Ben Kürdüm de diyebilir. Ama bu ülkede yaşıyorsa Türklerin, dinine, diline, bayrağına, gelenek ve göreneklerine, milli değerlerine de sahip çıkmak zorundadır. Yani Türk-İslam çizgisine saygı duymalıdır. Bunlardan rahatsızlık duyma hakkına kimse sahip değildir. Bizlerde onlar rahatsız olmasın diye bu değerlerimizden feragat edemeyiz.

Geçmişte Kürt kökenli vatandaşlarımıza yapılmış haksızlıklar vardı. Bunları düzeltmek ve o insanları kucaklamak bizim boynumuzun borcudur. Fakat onlar da bu ülkenin diline, dinine, bayrağına, milli değerlerine saygı duymak zorundadır.

(Tekrar not düşmek istiyorum. Burada bahsettiğim Kürtler, kednilerini Türk milletinin bir ferdi olarak görmeyen, Türklükten, değerlerimizden rahatsız olan kişilerdir. Yoksa Kürt kökenli Türk kardeşlerimizi aynı kefeye koymak gibi bir gaflet içinde değilim.)
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla