Alıntı:
Şimdi birileri rencide oluyor diye nasıl Türklüğümüzle övünmekten vaz geçeriz? Nasıl Türk kelimesine ambargo koyabiliriz?
Milliyetçilik duygusu olmayan kardeşlerime de seslenmek istiyorum. Eğer Kürtler hristiyan olsaydı, eminim o zaman bu ülkede dini olarak da sorun yaşayacaktı. "Dinimizi yaşamamızı engelliyorsunuz. Dini soykırım uyguluyorsunuz" da derlerdi.
O zaman müslümanız da mı diyemeyecektik? Yada cadılar bayramını Noel'i resmi bayram mı ilan edecektik? Ülkeye Cami kadar kilise mi yapacaktık? Rahatsız olmasınlar diye ezan seslerini kısacak mıydık? Etrafta çan sesleri mi dinleyecektik? Bu ülkede kendini misafir olarak gören varsa, unutmasın ki misafir umduğunu değil, bulduğunu yer.
Her Kürt kendini Türk milletinin bir ferdi olarak görmeyebilir. Ben Kürdüm de diyebilir. Ama bu ülkede yaşıyorsa Türklerin, dinine, diline, bayrağına, gelenek ve göreneklerine, milli değerlerine de sahip çıkmak zorundadır. Yani Türk-İslam çizgisine saygı duymalıdır. Bunlardan rahatsızlık duyma hakkına kimse sahip değildir. Bizlerde onlar rahatsız olmasın diye bu değerlerimizden feragat edemeyiz.
|
diye bir söylem geliştirmiş KaraEşref arkadaşımız ancak söyleminden de yola çıkarak anladığım şu ki; onun anlamadığı Kürtlerin "Türk" kelimesine ambargo koymaya çalışmadığıdır.
Neden olmadığı bir şeymiş gibi davranmaya zorlarlar ki insanları? Sonuçta” Kürt Türkü” diye bir terim hangi literatürde yerini almış onu da merak etmiyor değilim ki KaraEşref arkadaşımız “Kürt kökenli Türkler” diyerek böyle bir terim türetti.”Türkiye Cumhuriyeti” vatandaşıyım demesi yetmiyor mu bir Çerkez’in, bir Acemin, bir Kürdün, bir Ermeninin de illa “Kürt Türkyüm, Ermeni Türküyüm,Acem Türküyüm…”demesi için kafasına kafasına balyozla vuruyorsunuz?Adam Kürt işte zorlama ne “Türksün sen Türk” diye diretiyorsun.Yok “Kürt Türk’müş” ,yok neden “Ne mutlu Türküm diyene” demiyormuş , yok Türkçe neyine yetmiyormuş da bir de bu ülkenin dilini kabul etmeyip “Kürtçe hastanede de temsil edilsin ki, dilimiz anlaşılmadığı için derdimizi anlatmakta zorluk çekmeyelim” diyebilecek kadar ileri gidebilirlermiş, yok “Türkçe öğrensinlermiş” …Yuh yani! Ya sizin bahsettiğiniz bu insanlar bu ülke kurulurken de Kürtçe konuşuyorlardı neden o zaman “Türkçe konuş ya da Türklüğünü ispat et de kurtuluş savaşına öyle katıl” demediniz? Kürtler bu ülkede Fransızlara, Amerikalılara, İngilizlere verilen haklar kadar hak istiyorlar. Üstelik bu devletin kurucuları da olurlar kendileri tıpkı Türkler, Acemler, Çerkezler gibi…
Ayrıca Müslümanlık’ta ne zaman ırkları kutsamak helal sayıldı ben merak ediyorum? Ki elbet Kurban bayramı resmi bayram olmadığı gibi Cadılar bayramı da resmi olmaz korkamayın. Ancak tatil ilan edilmesini isterse Hristiyan vatandaşlar demokraside hakların verilmesi gereği tatil ilan edilmelidir. Eğer ihtiyaç varsa ülkeye cami kadar kilise yapılmalıdır. Ezandan rahatsız olunca Ezanı kısmak gerekmez çünkü yine demokraside bu defa “karşı tarafın hakkı “ kısıtlanmış olur ancak çan seslerine de siz katlanmak zorunda kalacaksınız çünkü yine” karşı tarafın hakkın”ı gasp etmek “tek taraflı bir demokrasi “ diye yeni terimler türetir ki böyle engin terimlere bu ülkenin ihtiyacı yok!
(Tekrar not düşmek istiyorum; burada bahsettiğim demokrasi gerçeği her ne kadar sizin demokrasi algınızla uyuşmasa da ya da belki demokrasi algınız da yok bilemem artık,”Kürt Türk” diye terimler türetmek zorunda hissetmeyin kendinizi.Siz başbakanımızı izlemeye devam edin.O sizin yerinize de düşünür.Sizi zor durumda bırakmaz!)