Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-22-2009, 16:50   #7
Kullanıcı Adı
Eşref
Standart
Bende bir Fen Edebiyat mezunuyum. Şuanda da yüksek lisans yapıyorum. Bazı arkadaşlarımız eğitim fakültesinden farkı nedir diye soruyor. Fen Edebiyat fakültesi, unutulmasın ki asıl amacı akademik personel yetiştirmektir. Buradan mezun olanlar, doçent, profesör gibi akademik ünvanlarla üniversitelerde eğitim veriyor, bilim üretiyor. Bu nedenle bu bölümün öğrencilerine verilen dersler, eğitim fakültesinden çok daha ağırdır.

Ülkemizde sektör iş bulmaya dayalı olduğu için lise öğretmenliklerinin puanları fen edebiyattan daha yüksek. İlkokul öğretmenliği de lise öğretmenliğinden yüksektir. Asıl tezatlık da işte buradadır. Bunun çözümü istihdamdır.

Onca Fen Edebiyatta öğrenci okurken, bunların akademik anlamda istihdam edilmesi mümkün değildir. Peki bu öğrenciler ne olacak?

Mecburen bu öğrencilere lise öğretmenliği yolu açılmalıdır. Formasyon denen eğitim ise ALES sınavı sonucunda 1,5 yılda sayılı üniversite tarafından veriliyor. Bu formasyon eğitimi öğrencinin kariyerinde bir engel olmamalıdır. Öğrenci formasyonunu da okurken alabilmelidir.

Buna itiraz edip, ALES, formasyon ve ağır derslerle ezilen Fen Edebiyat mezunları birde işsizlikle daha da mağdur edilmemelidir. Ya da son bir çözüm olarak Fen Edebiyat fakültesine öğrenci alımları, akademik istihdam ile sınırlandırılmalıdır.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla