Alıntı:
alperen Nickli Üyeden Alıntı
“Ey insanlar doğrusu biz sizleri bir erkek bir dişiden yarat*tık. Sizi millet ve kabileler haline koyduk ki, birbirinizi kolayca tanıyasınız. Şüphesiz Allah katında en değerliniz, O’na karşı gel*mekten en çok sakınandır.’’ (Hucurat–13)
|
Alıntı:
Resûlüllah (s.a.v.); “Kişi kavmini sevmekle suçlanamaz’’ buyuruyor
|
Alıntı:
Aksine, Resûlüllah (s.a.v.); “Kavmin efendisi kavmine hizmet edendir’’ buyurarak teşvik dahi etmiştir
|
Alıntı:
Bursalı İsmail Hakkı Efendi’nin “Hadis-i Erbain” (Kırk Ha*dis) adlı eserinde; “Âdem, Cennet’e Lisan-ı Türk ile Hakk demek*le kıyam edip çıkmıştır. Zira dünyada ahir tasarruf Türkün’dür.”
|
Alıntı:
Selçuklu Tarihi müellifi Râvendi, İmam-ı Azam Ebu Hani*fe’nin bir duasının nakleder: “Ey Allah’ım ben senin için Muham*med’in şeriatını takrir ettim. Eğer içtihadım doğru, mezhebim haksa bana yardım et” der. Gaipten hafiften gelen bir ses O’na: “Sen doğru söyledin, kılıç Türklerin elinde bulundukça mezhebine ze*val yoktur” diye Ravendi nakleder.
|
Alıntı:
II. Abdülhamit zamanında sarayda görevli olan bir Arna*vut, bahçıvanlık yapan bir Türk’e mayası icabı; “Pis Türk” diye haykırır. Ulu Hakan penceresinde bu durumu işitir işitmez, şöyle haykırır:
“- Unutma ki ben de Türküm!”
|
Alıntı:
Mehmet Akif Ersoy Arnavut asıllı olmasına rağmen şöyle der;
“Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz
Gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz!”
İşte Akif’in buşiiriyle Türklük böyle mana kazanır.
|
Alıntı:
Hatta bizim keçemizi de batı sonradan alabilmiştir. Bu yüzden Fernard Grenard, “Romalılar çamaşır bilmezken onlar (Hunlar) keten gömleği giyerlerdi” der.
|
Hastalık derecesinde olmaması şartı ile insanların kendi kavmini sevmesini çok güzel bir yazı ile paylaşmışsın.Sana teşekkür ediyor kaleminin mürekkebinin kurumamasını diliyor Allah'a emanet ol diyorum.