Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-24-2009, 16:34   #2
Kullanıcı Adı
Saltuk Buğra Han
Alıntı:
alperen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
“Ey insanlar doğrusu biz sizleri bir erkek bir dişiden yarat*tık. Sizi millet ve kabileler haline koyduk ki, birbirinizi kolayca tanıyasınız. Şüphesiz Allah katında en değerliniz, O’na karşı gel*mekten en çok sakınandır.’’ (Hucurat–13)
Alıntı:
Resûlüllah (s.a.v.); “Kişi kavmini sevmekle suçlanamaz’’ buyuruyor
Alıntı:
Aksine, Resûlüllah (s.a.v.); “Kavmin efendisi kavmine hizmet edendir’’ buyurarak teşvik dahi etmiştir
Alıntı:
Bursalı İsmail Hakkı Efendi’nin “Hadis-i Erbain” (Kırk Ha*dis) adlı eserinde; “Âdem, Cennet’e Lisan-ı Türk ile Hakk demek*le kıyam edip çıkmıştır. Zira dünyada ahir tasarruf Türkün’dür.”
Alıntı:
Selçuklu Tarihi müellifi Râvendi, İmam-ı Azam Ebu Hani*fe’nin bir duasının nakleder: “Ey Allah’ım ben senin için Muham*med’in şeriatını takrir ettim. Eğer içtihadım doğru, mezhebim haksa bana yardım et” der. Gaipten hafiften gelen bir ses O’na: “Sen doğru söyledin, kılıç Türklerin elinde bulundukça mezhebine ze*val yoktur” diye Ravendi nakleder.
Alıntı:
II. Abdülhamit zamanında sarayda görevli olan bir Arna*vut, bahçıvanlık yapan bir Türk’e mayası icabı; “Pis Türk” diye haykırır. Ulu Hakan penceresinde bu durumu işitir işitmez, şöyle haykırır:
“- Unutma ki ben de Türküm!”
Alıntı:
Mehmet Akif Ersoy Arnavut asıllı olmasına rağmen şöyle der;
“Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz
Gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz!”
İşte Akif’in buşiiriyle Türklük böyle mana kazanır.
Alıntı:
Hatta bizim keçemizi de batı sonradan alabilmiştir. Bu yüzden Fernard Grenard, “Romalılar çamaşır bilmezken onlar (Hunlar) keten gömleği giyerlerdi” der.
Hastalık derecesinde olmaması şartı ile insanların kendi kavmini sevmesini çok güzel bir yazı ile paylaşmışsın.Sana teşekkür ediyor kaleminin mürekkebinin kurumamasını diliyor Allah'a emanet ol diyorum.
Saltuk Buğra Han isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla