Alıntı:
olcayatay Nickli Üyeden Alıntı
Kürtler burada yaşamıyor mu ? yaşıyor. hak ve hukuka gelince anasayada veya diğer kanunlarımızda kürtlere karşı bir politika var mı ? bir kürt kökenli insan türk kökenli insandan daha hangi az haklara sahip söylermisin ?
para dersen onlarda, çocuk dersen onlarda, tarla vs.. dersen onlarda daha ne peki Kürtler halen bazı haklara sahip olmadığını iddia ediyor neymiş o haklar merak ediyorum bu ülkede türkten daha az hangi hakka sahipler ?
bir ilden bir ile giderken vize mi isteniyor onlardan ? veya ev araba alırken "hayır alamazsın sen kürtsün" diyen mi oluyor ?
|
Elbette anayasal olarak türklerden hiç bir farkları yok, ancak bu güne kadar gelen hükmetler doğu illerimizde çok farklı politikalar sergilediler kürt halkından uzak durmaya sadece seçim zamanlarında onları hatırlamaya çalıştılar, ak partinin açılım politikasını bu yönden olumlu buluyor ve destekliyorum.
Milli görüşçü birisi olarak bu tavrımı eleştirenler olabilir ama o bölgelere devlet olarak kucak açmanın vakti geldi diye düşünüyorum.
Ben kürtleri dışlayanlara hitaben önceki yorumumu yapmıştım.