Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-28-2009, 19:30   #20
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz

Başkanlar buluştu

Bursaspor ve Diyarbakırspor Başkanları TFF’de bir araya geldi

Önce Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı konuştu. Yazıcı, şunları söyledi:

Diyarbakırspor, Bursa’ya geldiğinde önce tesislerimizde ağırladık. Şeref tribününde beraber olduk. Sonradan gelen misafirlerine de derhal yer bularak, oldukça kalabalık bir grubu şeref tribününde ağırladık. Benim bildiğim kadarıyla şeref tribününde benim bildiğim kadarıyla hiçbir laf, tartışma olmadı, yaşanmadı.

Ama maalesef hiç arzu edilmeyen bazı olaylar oldu. Bu genelde zaten olan sloganlar biraz daha farklı şekilde provoke edilerek yapıldı. Benim yönetimimde Diyarbakır doğumlu arkadaşlarım da vardık. Benim hiçbir ters düşüncem yoktur. Böyle bir kritik dönemde sağduyulu hareket etmek gerek. Özellikle de spora kesinlikle siyasetin girmemesinden yanayım.

Yazıcı’dan sonra Diyarbakır Başkanı Çetin Sümer söz aldı. Sümer, şunları söyledi:

Bursa taraftarının nahoş tezahüratlarına tanık oldu. Bursaspor yönetimi bize gerçekten de kendi tesislerini kullandırdı. Diyarbakırspor Türkiye takımıdır. Bizim stadyumlarda özellikle spor ve kardeşlik olgusu içinde hareket etmemiz gerekir. Bizim stadyumlarda siyasi propagandalara alet olmamamız lazım. Diyarbakırspor Kulübü Diyarbakır halkının takımıdır. Siyaset yapmak isteyen arkadaşlarımızın gidip Meclis’te siyaset yapmalarını tavsiye ediyoruz.

TFF Başkanı Mahmut Özgener ise şunları söyledi:

Son haftalarda oynanan bazı karşılaşmalarda da futbol etiğine yakışmayan olayların yükselme eğiliminde olduğunu görmekteyiz.

Futbol ülkemizin gözbebeği olan bir spor dalı olduğu gibi tüm ülkemizi kenetleyen en önemli olaylardan bir tanesidir.

Siyaset ve siyasi nedenlerden dolayı gösterilen tepkiler asla bir araya gelmemesi gereken olgulardır.

Diyarbakırspor’un adını siyaset bir yana bir terör örgütü ile yan yana anmak kabul edilemez. Statüsü veya ligi ne olursa olsun hiçbir kulübümüzün bu tür bir davranışla karşılaşmaması lazım. Gerekli tüm önlemleri alma konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz.
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla