Alıntı:
[O]bjektif Nickli Üyeden Alıntı
Aslında çok açıklayıcı yazdım ama anlayamadınız.
O yaşlardaki çocuklar ne anlar ırkçılıktan ? Nasıl düşünebilsinler 19-20 veya üst yaşlardaki insanlar gibi ?
Tabiki söylemek isteyeceklerdir andımızı sizin tabirinizle çok istekli şekilde.
Kendimden örnek vereyim bizde o yaşlarda öleydik söylemek isterdim andımızı.Ama o ufak yaşlardaydık tabi.Düşünemiyorduk neyin ne olduğunu.Çocuk mantığı aklı ile yapıyorduk bazı şeyleri.
Açıklayıcı oldumu ?
|
Tamam anladım demek istediğini.
Elbetteki burası bir forum yeri gelince çocuklar gibi de düşüneceğiz çünkü onlar adına karar vermeye çalışıyoruz.
Gene yeri gelincede 40-50 yaşındaki insanlar gibi de düşüneceğiz.
Nitekim bunu açılan sayısız farklı konu başlıkları altında farklı şekillerde tartışıyoruz.
Kimi zaman siyasetci gibi düşünüyoruz kimi zamanda ekonomist gibi.Herkez kendi çapında bilgilerini paylaşıyor.
Ben daha da ileri giderek aslında onlar adına konuşmak yerine onları büyük bir insan gibi görerek yukarda da belirttiğim gibi fikirlerinin bile alınmasını belirttim.Çünkü onlarda bu ülkenin geleceği ve kendilerine değer verilmesi onlarında hoşuna gidecektir.
Peki o zaman demek sende en azından o yaşta çocukların bunu isteyerek yaptığını kabul ediyorsun.Sanırım sende böyle gözlemledin.
Peki sana bir soru.
Çocukların bunu isteyerek yaptığını düşünürsek sence onun elinden sevdiği bir oyuncağını (Mecazi anlamda) almak gibi bir şey olmaz mı?