Alıntı:
[O]bjektif Nickli Üyeden Alıntı
Andımızda geçen ırkçılığı ufak masum çocukları bahane ederek savunuyorsak yazık yazık yazık.
Neymiş ufaklıklar andımızı seviyor elinden alırsak üzülürlermiş.
Böyle bir düşünce olabilir mi ya.
Biz zaten andımız kaldırılsın da demiyoruz defalarca belirttik Ne mutlu Türküm diyene ifadesi ırkçılığa giriyor.
Ne mutlu Türkiyeliyim veya Ne mutlu türkiye vatandaşıyım diyene olması gerekir.
Ki andımız ırkçı olarak anılmasın.Şahsen bende türk kökenliyim ama diğer parçalarımıza haklarını vermek gerekir.
Misal Ne mutlu kürdüm diyene olsaydı andımız en baştan.
Şu an kabul edermiydiniz ??
O yüzden güzel bir söz vardır...
''Kendine yapılmasını istemediğin birşeyi başkasına yapma''..
;)
|
Hayır objektif.Çocukları bahane etmek diye bir şey niye olsun ki .Zaten konu andımız , muhatabı da çocuklar değil mi .Dolayısı ile onlardan yola çıkarak meramımızı anlatmaya çalışacağız.Darülacezedeki büyüklerimizden değil her halde.
Ne mutlu Türküm diyene ifadesi ırkçılığa giriyor, ne mutlu Türkiyeliyim veya Ne mutlu türkiye vatandaşıyım diyene olması gerekir diyorsun.Oldu olacak bari çocuklar vatandaşlık numarası da söylesinler.
Irkcılığa ben de karşıyım.Hele kafatası ırkcılığının benim kitabımda asla yeri yoktur.Ama Türk olmaktan dolayıda memnunum ve bunu bu şekilde ifade ediyorum.Buradada bir çok konularda bunu dile getirdim.Göğsümü gere gere de ifade ederim.Bana dışarı da bu sözü söyleyemezsin diyenin de alnını karışlarım.(Sözüm burada ki meclisden dışarı.)Herkezin olduğu gibi benim arkadaşlarımın arasındada laz var , kürt var ve oldukcada samimiyizdir.mesela kürt arkadaşa denk geldiğimde ara sırada olsa naber kürdo derim o da ooo gardaş iyidir sen nasılsın diye cevap verir ve kendisine bu şekilde hitap etmemden de memnun .Çünkü o kürt yahu niye memnun olmasın ki o da olacak tabi. Ben bana birisi Türko dediği zaman kızacakmıyım.
Ne oldu bir sorunmu var hayır .Başımız sıkışsa birbirimizin yardımına gene biz koşacağız.
Ama bu ülkenin de bazı gerçekleri var onlar yerinden oynatıldığı anda büyük bir çıkmazın içine gireriz.Benim asıl endişem bu.