Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-10-2009, 18:18   #31
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Feyza Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yav azcık mantıklı düşünün tek bir Ülke var ama okullarda çocuklara sen kürtsün, sen lazsın, sen çerkezsin mi dedirticez. Yani bu ufacık çocuklara yaşadıkları Ülkeyi sevdirmek yerine kutuplara böldürmek en doğrusu bumudur yani... Ben yukarıda ne yazdım. Birileri sen onlarsın ben bunlarım derse kardeş olamayız, bu konuda mutabıkmıyız...
Aslında bu olaylarda kimsenin suçu yok. Birileri zorla insanların zihnini bulandırıyor. Bunu yapmak inanın zor da değil.

Mesela bugün diğelim ki ülkemizin ismi Osmanlı olsaydı ne olurdu? Biraz art niyetli düşünüp yazayım size;

------------------------------------------------------------

Osmanlı demek, Osman'a mensub olmak demektir. (LI eki, getirildiği kelimeye mensubiyet bildirir.) Peki hangimiz Osmanoğulları'na mensubuz? Sanırım hiçbirimiz. Osmanoğulları soyundan gelenleri zaten biliyoruz.

Öyleyse neden Osmanlıyım diyeyim? Bu ülkeyi sadece Osman Bey mi kurdu? Neden Osmanlı? Neden Eşrefli değil? Benim atalarım da en az Osmanoğulları kadar bu ülke için savaşmıştır.

Hem belki ben Eşrefoğulları Beyliğinden geldim ve Eşrefliyim. Kürtler de Osmanlı olamaz. Çünkü Osmanlı Kayı boyundan olup kökeni orta asya Türk'üdür. Kürtler neden zorla Osmanlıyım desin ki?

--------------------------------------------------------------

Anlattığım şeyler mantıklıdır. Kimse mantıksız diyemez! Ama mantıklı olmak art niyetliliği ortadan kaldırmaz. Mantığı art iyetle doldurup sundum ben. Tıpkı Kürt-Türk meselesinde yapıldığı gibi.

Aman yanlış anlaşılmasın. Ben çok şükür art niyetli değilim. Belki soyum Osmanoğullarından gelmiyor ama gururla Osmanlıyım derim. Sonuçta Osman Bey bu ülkeyi kurmuş. Tamam belki benim soyumda savaşıp ona yardım etmiş olabilir ama kurucusu Osman Bey. Ben Osman Bey ve diğer tüm padişahları sanki kendi soyumdanmış gibi sanki ben de Osmanoğluymuşum gibi kabul ediyor ve benimsiyorum. Osmanlıyım demek benim soyuma zeval getirmez.

Keşke aynı şeyler Türklük için de geçerli olsa. Irkınız Türk olmayabilir. Ama madem bu ülkeyi Türkler kurdu, ismine Türkiye dedi, bu ülkenin bir ferdi olarak, sanki Türklük kendi soyumuzmuş gibi sanki bizlerde doğuştan Türkmüşüz gibi kabul edip benimsemek gerekir. Türklüğün ırkçılık olmadığını ve soyumuza zeval getirmeyeceğini de kavramak lazım.

Osmanlı kalkıp, "Osmanlı olmak için Osmanoğulları soyundan gelmek gerekir" deseydi, işte o zaman sorun olurdu. İşte o zaman "Ben Osmanlıyım" demezdim. Diyemezdim. Şayet bugün "Türk olmak için de Türk soyundan gelmek gerekir" diyen bir ülke varsa, o zaman Kürtler "Türklük" kavramından rahatsızlık duyabilirler.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla