10-11-2009, 00:16
|
|
|
Alıntı:
depare Nickli Üyeden Alıntı
Pkk'nın bunlarla ilgili olmadığını bende biliyorum lakin çoğu Kürt bu dayatmalar yüzünden pkk'yı destekliyor...
Devletin eski politikaları yüzünden pkk'yı destekliyor "Ne Mutlu Türküm Diyene" zaten ırkçı bir söz doğuya değil hiç bir yere yazılmamalı..!!
Batı'da kürtler Başbakan,doktor,mühendis vs. olmuş olabilir ama pkk için bunların hiç bir önemi yok onlar kürtlerin kalkınmasını isteseler iş makinalarını,sanayileri kundaklamazlardı...
Onlar öldürdüklerinin kürtmü,yoksa türkmü olduğuna bakmaz onların işi olay yapıp gündemde kalmak...
Okullar'da çocuklara sen kürtsün,sen lazsın derdirmiycez birleştirici bir and her şeyi çözecektir...
Türküm dedirtmek malesef bu ülkeyi sevmelerini sağlamaz ırkçılığı değil kardeşliği ön plana çıkaracak bir and onlarında ülkesini sevmesini daha kolay hale getirir...
Evet bu konuda mutabıkız...
Biraz tarihten ders alabilsek neden bu kahrolasıcı sorun şimdi var neden eskiden yoktu neyi yanlış yapıyoz..!
Bu ülkede yaşayan herkezin kendi dilini konuşmaya,kendi kültürünü yaşamaya hakkı olmalı kürt olduğunu ya da laz olduğunu çekine,çekine değil haykırarak söyleyebilmeli...
Mesela benim memleketim Trabzon'da Kürtlere çoğu kişi kötü gözle bakar iş vermez kovarlar Trabzonda barındırmazlar bunların bu kadar önyargılı olmasına kim sebep oldu..?
Ak partinin kürt açılımını desteklediğimi daha önce defalarca dile getirdim...
|
Hmm. Hani o çocuklar hiç birşeyden anlamazdı, konu Türklük olunca nedense her bir haltı anlıyorlar sizin nazarınızda.
Adı üstünde ya çocuk!..
Askeri, Polisi taşlayan sonra bir çikolata yada top için taş attıkları polis abileriyle oyun oynayan çocuklar.
Kardeş sen kendince olayı çözmüşsün. Şu yapılsın bu yapılmasın bakalım ben onların yapılmasını istiyormuyum. Yada benim gibi başka insanlar. Malum eşitlik, hani o dilinizden düşmeyen . Kürtler ve Lazlarda ırklarını gizlemiyorlar, çekinerek söyleyen bir Allah kulu yok. Haberler de habire izliyoruz aşiret düğünlerini, haberleri geçtim birebir çevremizde görüyoruz. Kültürlerini yaşamalarına kimse engel olmuyor. Lazlar horon tepiyor Kürtler Şemmamme oynuyor düğünlerinde. Hatta kültürler bizim ortak değerlerimiz. Türk lerinde düğünlerinde aynı nameler çalınıyor. Kızlar alınıyor, kızlar veriliyor. (Şu kız alma verme cümlesine de ayrıca uyuz oluyorum, ama usulen kullanıcam. Erkek alınıyor Erkek veriliyor dense ne olur sanki )
Biz sizinle hiç bir konuda mutabık değiliz çünkü ben NE MUTLU TÜRKÜM diyene diye haykırıyorum. Çünkü Türkiye'liyim.
Ben sizin tam olarak neyi desteklediğinizi henüz anlamış değilim. Bakın bakış açısı diye bir şey var. Siz görmek istediğiniz gibi görüyorsunuz, siz demokratik açılımı provake etmeye çalışan bazı yazarlarımız ve bu açılımı kullanmaya hatta bizim aleyhimize çevirmeye çalışan bölücüler gibi konuşuyorsunuz ve bu beni çok rahatsız ediyor eminim sizde bunun farkındasınızdır. Hiç aklımızda fikrimizde bir kutuplaşma yokken bir zıtlaşma içine girmemize sebep oluyorsunuz. Sırf size cevap vericem diye fazla derinlere dalıyorum ve belkide Kürt kökenli arkadaşlarımız beni yanlış anlıyor. Fakat şu var buna sebep olan sizin yıkıcı yorumlarınızdır. Kaçtane yorum yaptıysam birlik beraberlik dedim, sanki havaya konuşuyormuşum gibi siz yine aynı kelamları getitip getirip yazdınız. Nasıl bakarsanız öyle görürsünüz!.. Benim penceremden bakmaya çalışın. Hani hep diyorsunuz ya Empati. 
|
|
|