Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-21-2009, 13:30   #75
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Skandala skandal açıklamalar !

Vakit'in ortaya çıkardığı bilirkişi skandalında adı geçen ve Doğan Grubu ile içli-dışlı oldukları anlaşılan bilirkişi heyetindeki isimlerden Yrd. Doç. Dr. Birgül Sopacı Öztuna, aynı büroyu kullandıkları Av. Mustafa Duman'ın Milliyet ve POAŞ ile ERK Petrol'ün dosyalarını takip ettiğinden haberinin olmadığını savundu. Birgül Sopacı, “Bilseydim bu davada bilirkişilik yapmazdım” dedi.

“Bedava Milliyet” davasında ortaya çıkardığımız bilirkişi skandalını, Doğan Grubu ile irtibatlı çıkan ve Milliyet'in lehine rapor yazan bilirkişi heyetindeki üyelere sorduk. Doğan Grubu'nun yargı sistemini adeta ablukaya aldığını gösteren bilirkişi raporunda imzası bulunan isimlerden Doç. Dr. Şükran Şıpka ile Yrd. Doç. Dr. Birgül Sopacı Öztuna'ya, Doğan Grubu ile ilişkilerinin boyutunu öğrenmek istedik. Vakit'in ortaya koyduğu belgeler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen Öztuna ile Şıpka, telefonla konuyu kendilerine aktarıp görüşme talebinde bulunduğumuzda; önce Vakit'in bu konuda taraf olduğunu, dolayısıyla bu konuda konuşmayacaklarını söylediler. Ancak Doğan Grubu ile içli-dışlı olduklarını gösteren belgelere ulaştığımızı söylememiz üzerine hem Şükran Şıpka, hem de Birgül Sopacı Öztuna uzun uzadıya kendilerini savunmak zorunda kaldı...

ÖZTUNA: BU İLİŞKİLERİ BİLSEYDİM BİLİRKİŞİLİK YAPMAZDIM

Milliyet gazetesinin Vakit aleyhine açtığı 50 bin TL'lik tazminat davasında Milliyet'in lehine bilirkişi raporu yazan heyette bulunan Yrd. Doç. Dr. Birgül Sopacı Öztuna'nın adresi, İstanbul Barosu'ndaki kayıtlara göre, Milliyet'in onlarca davasını takip eden Av. Mustafa Duman'ın ofisi görünüyor. Av. Mustafa Duman ve bürosundaki diğer avukatlar, aynı zamanda Doğan Grubu'na bağlı Petrol Ofisi ile Erk Petrol'ün de yüzlerce dosyasını takip ediyorlar. Bu ilişkileri sorduğumuz Birgül Sopacı Öztuna, Mustafa Duman ile üniversiteden sınıf arkadaşı olduğunu itiraf etti. Avukatlık yapmadığını savunan Birgül Sopacı Öztuna, Av. Duman ile adreslerinin aynı olmasının, Baro'da stajyerlik yıllarına dayandığını ileri sürdü. Öztuna, “Mustafa Duman'la pek görüşmüyorum zaten. Milliyet'in avukatlığını yaptığını bilmiyorum. Milliyet'in avukatlığını yaptığını bilseydim, kesinlikle bilirkişilikten çekilirdim. Size yemin ediyorum ki; orayla herhangi bir bağlantım yok. Bilseydim kesinlikle çekilirdim” dedi. Davalı taraf olan Vakit'in, davaya bakan mahkemeye itirazda bulunmasını öneren Birgül Sopacı Öztuna, “İtiraz edin. İlgili mahkemeye yazın. Başka bir heyet oluşturulsun. Çünkü ben böyle bir ithamla iş yapmış olamam. Ben hakimle de görüşeyim. Yeni bir heyet oluşturulsun. Ben çekilirim, hiç sorun değil” şeklinde konuştu.

ŞIPKA, SKANDALI SAVUNDU

Bilirkişi heyetindeki bir diğer isim olan Doç. Dr. Şükran Şıpka ise, Doğan Grubu'nun çıkardığı ve genel yayın yönetmenliğini Vakit'e söz konusu davayı açan Prof. Köksal Korkmaz Bayraktar'ın yaptığı Güncel Hukuk dergisine danışmanlık yaptığı itirafında bulunduğu halde, bu ilişkinin tarafsızlığına halel getirmeyeceğini iddia etti.

Bilirkişi heyetindeki isimlerden Doç. Dr. Şükran Şıpka ise Vakit'e tazminat davası açan Doğan Gazetecilik Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Üyesi olan Barbaros Hayrettin Çağa'nın kurduğu Çağa Hukuk Vakfı'ndan ödül ve aynı vakıftan yurtdışı destek bursu almış. Doğan Grubu ile bu kadar ilişkisi bulunan birisinin Doğan Gazetecilik A.Ş.'nin açtığı bir davada bilirkişilik yapmasının etik olup olmadığını sorduğumuz Doç. Dr. Şükran Şıpka, bu ilişkilerin tarafsızlığına halel getirmeyeceğini savundu. Çağa Hukuk Vakfı'ndan ödül aldığı ve ödül sebebiyle yurtdışı bursu kazandığı halde Barbaros Hayrettin Çağa'yı hiç tanımadığını iddia eden Şıpka, “Çağa Hukuk Vakfı'nı biliyorum ama Barbaros Hayrettin Beyi hiç tanımıyorum. Bu vakfın kurucusu olması beni hiç ilgilendirmez. Ben Çağa Hukuk Vakfı'nın 2002 senesinde düzenlediği bir yarışmaya kitabımla katıldım ve ödül kazandım. Bu ödül nedeniyle bana verilen bursumu da 2003 yılı sonlarında kullandım. Siz bu ilişki nedeniyle benim bilirkişiliğimi etik bulmuyorsanız, o sizin meseleniz. Mahkemeye başvurup itiraz edin” dedi.

“DERGİLERİNDE DE DANIŞMANIM”

Doğan Grubu'yla ilişkisinin bizim öne sürdüğümüzden daha fazla olduğunu belirten ve bu ilişkilerin tarafsızlığına gölge düşürmeyeceğini savunan Şükran Şıpka, bizim bilmediğiz bir bağlantısını (Doğan Grubu'yla) daha itiraf etti. Şıpka, “Ben Doğan Grubu'nun yayınladığı Güncel Hukuk dergisinde danışmanım. Önce ona bakın. Onu da ileri sürün. Lütfen mahkemeye itirazınızı yapın” dedi. Şıpka'nın “danışmanlığını yapıyorum” dediği Güncel Hukuk dergisini, Doğan Grubu çıkarıyor. Yayın Yönetmenliğini Aydın Doğan'ın şahsi avukatlığını da yapan Köksal Bayraktar'ın yaptığı derginin İcra Kurulu Başkanlığı'nı ise Hürriyet gazetesinin yazarı Mehmet Y. Yılmaz yapıyor. Bilirkişilerden Şıpka'nın danışmanlık yatığını söylediği derginin yayın yönetmeni olan Köksal Bayraktar, aynı zamanda Milliyet'in Vakit'e açtığı davanın da dilekçesinde imzası bulunan bir avukat.
Şıpka, “Eğer benim Milliyet davasında yazdığım raporda taraflı davrandığımı iddia ediyorsanız, itiraz edin. Mahkeme yeni bir bilirkişiye verir. Benim belirttiğim görüşün tersine görüş çıkar belki. Eğer avukatınız benim bu ilişkilerimden dolayı taraflı davrandığıma inanıyorsa, itiraz etsin” savunmasında bulundu.

21 Ekim 2009
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla