Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-01-2009, 01:21   #18
Kullanıcı Adı
rıfat gökalp
Standart




Doğan'a Danıştay şefkati


Doğan Holding, ekonomi alanındaki usûlsüzlüklerini yargı yoluyla temize çıkarıyor, bu gelişmeleri de şirket raporlarında iftiharla anlatıyor. Holdingin son yayınlanan faaliyet raporunda, POAŞ'ın idarî kurumlardan aldığı iki büyük cezanın, Danıştay kararlarıyla iptal edildiği kaydedildi.



YENER DÖNMEZ'İN HABERİ...


“CEZAYI DANIŞTAY'DA İPTAL ETTİRDİK”

Faaliyet raporunda Doğan Holding'in hukukî iş ve işlemlerine temas edilerek, POAŞ'ın kamu ihalelerine katılımının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yasaklandığı belirtildi. Konunun holding tarafından yargıya taşındığının anlatıldığı raporda, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı aleyhine yürütmenin durdurulması ve söz konusu kararın iptali istemiyle POAŞ tarafından açılan davada mahkemece söz konusu yasaklama kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiş ve bu doğrultuda söz konusu yasağın kaldırıldığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik Üretim A.Ş. ilan edilmiştir” denildi.

EPDK'YI BIRAK, DANIŞTAY'A BAK

Doğan Holding'in faaliyet raporunda POAŞ'ın aldığı bir başka cezaya da temas edilerek, gelişmelerin yine Danıştay kararıyla şirket lehine sonuçlandığı ifade edildi. Raporda, şöyle denildi: “Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun, grubun müşterek teşebbüse tabi teşebbüslerinden POAŞ'ın ve iştiraki Erk Petrol aleyhinde uyguladığı idari para cezalarına ilişkin kararlarının, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu tarafından yürütmesi durdurulmuş olup, davaları esastan görüşen Danıştay 13. Dairesi, söz konusu kararların iptaline karar vermiştir.”

EMEKLİ SAVCI'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Doğan'ın yaptığı usûlsüzlükler için açılan davaların Danıştay'dan geri dönmesini gazetemize değerlendiren Emekli Savcı Sami Gören, çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Kanunlar herkese eşit uygulanmalıdır. Anayasa'da bu özellikle vurgulanmıştır. Hukuk devleti ilkesi de idare ile yasama-yürütme-yargı eklerinin bütün eylem ve işlemlerini hukuka ve yürürlükteki mevzuata uygun olması gerektiği anlamına gelir” diyen Gören, “Maalesef günümüzde ‘güçlülerin kanunları örümcek ağı gibi deldiği, güçsüzlerin ise o örümcek ağlarına yakalandığı' vakidir. Bunun son örneğini de Doğan Holding ile ilgili gelişmelerde görmek mümkündür” dedi.

ASGARİ ÜCRETLİ BİLE VERGİ VERİYOR AMA...

Asgari ücretlinin dahi vergi verdiği Türkiye'de, Doğan Holding'in vergi kaçakçılığı yaptığı yetmezmiş gibi, kağıt kaçakçılığı yaptığının da ortada olduğunu söyleyen Gören, “En ufak esnaftan ve asgari ücretliden vergi alınırken, kartelleşenlerin yargı yoluyla temize çıkartılması ne kadar adaletli olur?” dedi.


rıfat gökalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla