Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-09-2009, 04:31   #19
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Alıntı:
Özgün İrade Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Açıkçası AKPartiForum'da bunu beklemezdim ya da açık söyleyeyim beklerdim. Demokratik Açılımı bile zorla destekleyen, Güler Zere'nin affedilmesini sindiremeyen, abartılı milliyetçilikten şaşmayan, asker kafasıyla düşünen, gelenekçilikten sıyrılamamış, gereksiz tutuculuğu tabu edinmiş zihinlere az mı rastladık AK parti felsefesi altında... Onun için bunu da yadırgamıyorum.
Bak Özgün.. Bence asıl yadırganması gereken sizin tutumunuzdur..Neden mi..? Öncelikle hem özgürlüğü savunuyorsunuz hemde başka fikirleri tutucu,dayatmacı yada geleneksel olarak görüyorsunuz..

Bu hanım giyimiyle,fikriyle,zikriyle özgür olabilir..Bu kimseyi ilgilendirmez..Beni de.. Beni ilgilendiren kısım bu hanımın dini kendi nefsine göre yorumlayıp,o şekilde yaşamanın dinimizce SAKINCASI olmadığını söylemesidir! Ve onu eleştirip,giyim tarzının dinimizde yanlış olduğunu ifade edenlere ''dayatmacı'' demesidir!
Ben müslüman isem ve dinimde var olan bir doğru var ise,bir kendini bilmez çıkıp bu doğruları kendi kafasına göre şekillendirip ''günah olduğunu sanmıyorum'' diyorsa,benim doğru olanı belirtip savunmam haktır.. Günah olduğunu sanmadığı şeyler dinimizin gerçekleri,emirleri..İnsanlar onun sanısına yada kanısına göre hareket edemezler..Özgürlük dilediğini yapmaktır ama dilediğini yapmayı benimsemeyip,kabul etmeyenlere dayatmacı demek değildir!Ben kabul etmiyorum..

Birincisi;
Dinimiz kolaylık dinidir,hoşgörü dinidir ama bu asla kendi var olan kurallarını değiştirme veya esnetme hakını bizlere vermez..Hele ki özgürlük adı altında..Bu hanım "Ben Allah’ın istediği gibi örtünüyorum. Onun istemeyeceğini düşündüğüm bir şey yapsam, hemen cayarım." diyor.. Alimler ise bu örtünme şeklinin yanlış olduğunu anlatıyor.. Ben bu hanımın özgürlüğüne özenip,hayran olup,cesur bulup ona tabii olacağıma,takdir edeceğime,ictihad ehli bir alimin sözüne tabii olup ''dayatmacı'' olarak anılmayı yeğlerim..
Dilediği gibi yaşayabilir..Özgürdür,teşhircilikten uzak dilediğini giyinebilir..Ama yaptğının dinen doğru olduğunu iddia edip,çevresinde ki gençleride bu şekilde teşvik edemez!Buda bir kul hakkıdır..

Ben açık bir bayanım..Başımın açık olmasının günah olduğunu biliyorum ama dinimizdeki örtünme biçiminide biliyorum..İnkar etmiyorum ve asla dinimizdeki örtünme kuralını dayatma olarak görmüyorum..Çünkü bu başka hiç bir şeye benzemez ''dindir..'' Ama Esra hanım başını kendi özgür düşüncesine göre örtüp,dinimizdeki örtünme biçimine dayatma diyor,bunu savunanlara dayatmacı diyor.. Bu çok yanlış..
Tamam dilediğin gibi örtün,giyin ama dinimizdeki asıl örtünme biçimine laf edipte,sana tabii olup,seni örnek alan gençleri teşvik etme!

Atıp tuttuğu konu normal bir konu değil ki özgürlük anlayışına ''kendi fikridir'' diyip geçelim..Konu dinimiz,örtünme şeklimiz.. Dinimizde var olan kurallar değiştirilemez,tahrip edilip,esnetilemez.. Dinimizin hoşgörü ve kolaylık anlayışını lütfen bu şekilde anlamayalım..

Özgürlüğünde bir sınırı muhakkak vardır..
O sınırı aşınca adı özgürlük olmaktan çıkar..
Esra Elönü bu yorumlarıyla gözümden düşmüştür..Helede Ayşe Arman gibi bir sapığın diline düştüğü için..