11-09-2009, 13:59
|
|
|
Zinacı albay hala görevde
 Vakit'in ortaya çıkardığı Genelkurmay'ın “zinacı hukukçu yarbay” skandalında, rezalet, görüntülerle de kanıtlandı. www.habervaktim.com'un “kısmen” yayınladığı görüntüler, Genelkurmay Başkanlığı Adlî Müşavirliği'nde görevli askerî hakim Zekeriya Duran'ın çirkin fiilini itiraza yer bırakmayacak biçimde gözler önüne serdi.
HATA İTİRAFI: LÜTFEN SÜRDÜRMEYİN!
www.habervaktim.com'da yayınlanan görüntülerin ardından daha önce kendisinin kullandığı, skandal ilk ortaya çıktığında da Vakit muhabirinin ulaştığı telefon numarasından yeniden aradığımız Zekeriya Duran, bu aramada şüpheli tavırlar sergiledi. Daha önce söz konusu telefon numarasından yapılan aramalarda her defasında “Zekeriya Bey” denilince “Buyurun” denilmesine rağmen, çirkin görüntülerin yayınlanmasının ardından aranılan aynı telefonda, “Ben Zekeriya Bey'in bir arkadaşıyım” denildi. Zekeriya Duran'ın yan odada olduğunu, şu an konuşamayacağını belirten telefondaki kişi, daha sonra ise kendisinin Duran'ın avukatı olduğunu iddia etti. Adını vermek istemeyen, sadece emekli asker olduğunu söyleyen “Duran'ın avukatı!”, “Bu adam zaten yeterince mağdur niye uğraşıyorsunuz ki? Bildiğim kadarıyla o davalar sürüyor. Ben de avukatım. Lütfen bunu sürdürmeyin. Geçmişte yapılmış bir hatayı her gün insanların karşısına çıkarmanın bir yararı yok” dedi.
“O GÖREVDE KALAMAZ”
Görüntüleri izleyip izlemediğinin sorulması üzerine telefondaki kişi, “Siteye koydunuz ve bizim girişimlerimizle kaldırıldı. Bunların hepsi düzmece. O insan, vatana millete yararlı bir insan. Bu insan düzgün insan. Bu insan yeterince yıprandı. Kesinlikle bu tür yıpratmaları hak etmiyor. Ciddi sağlık problemleri var” diye konuştu. Telefondaki kişi, “Kendisi istifa etmek istemişti?” sorusu üzerine ise, “O kendisinin kişisel düşüncesidir. Benim değerlendirmem doğru olmaz” dedi. Aynı şahıs, kişisel kanaatinin ise zina olayına adı karışan Duran'ın görevinde duramayacağı yönünde olduğunu vurguladı. “Duran'ın avukatı” olduğunu söyleyen kişi, “Benim kişisel kanaatim ben görevde kalabileceğini düşünmüyorum” dedi.
Kendisinin iddiaların aksine zina olayının gerçekleştiğini kanıtlayan telefon numaralarının peş peşe alınıp, … … 90 87, … … 90 89 numaralı telefonların birisinin Zekeriya Duran, diğerinin ise Ş.Ö'ye ait olduğunun belirlendiği, bu durumu nasıl değerlendirdiği şeklindeki soruya karşılık ise aynı kişi, telefon numaralarının başkalarına ait olduğunu ileri sürdü. “Duran'ın avukatı” olduğunu iddia eden kişi, “Gerçekleri itiraf edip özür dilese olmaz mıydı?” şeklindeki soruya karşılık da, şunları söyledi: “Davalar varken böyle bir şey söylenir mi? Böyle bir şey hukuken de olmaz. Bu her tarafı daha fazla yıpratmaz mı? Kesinlikle olmaz. Siz haber yapmazsanız yıpranmaz. Şu an her iki taraf açısından da sular duruldu. Yayınladığınız zaman herkes yıpranacak!”
ZEKERİYA DURAN KİMDİR?
Her yıl düzenlenen YAŞ toplantılarında binlerce masum dindar subay ve astsubay, sudan gerekçelerle ordudan atılırken, Genelkurmay Başkanlığı'nda adli müşavir olarak görev yapan askeri hakim Zekeriya Duran, fuhuş yaptığı iddialarından sonra görevden el çektirilmek şöyle dursun, yarbaylıktan albaylığa terfi ettirilmişti. Beş yıldızlı bir otelin aşçısı olan S.Ö'nün eşi Ş.Ö ile yasak aşk yaşayan Zekeriya Duran, üç yıl boyunca Ş.Ö. ile birlikte oldu. Bu durumu öğrenen Ş.Ö'nün kocası ise hem askeri savcılığa suç duyurusunda bulundu hem de boşanma davası açtı. Duran, Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un evinin aranması sırasında Tolon'un evine gitmişti. Duran aynı zamanda Dağlıca baskını nedeniyle Genelkurmay Askeri Savcılığı adına bilgi isteyen kişi olarak biliniyor.
9 Kasım 2009
Konu FarukARSLAN. tarafından (11-09-2009 Saat 14:08 ) değiştirilmiştir..
|
|
|