Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-12-2009, 15:39   #17
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Hikmet Şahin toprağa verildi GALERİ

Uğradığı silahlı saldırı sonucu tedavi gördüğü hastanede dün akşam saatlerinde hayatını kaybeden Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Şahin için İnegöl Belediyesi önünde tören düzenlendi. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hikmet Şahin'in İnegöl ve Bursa'ya kazandırdığı eserlerle sürekli anılacağını söyledi.
4 Kasım Çarşamba günü öğleden sonra Yalova Yolu'ndaki iş yerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan ve aşırı kan kaybı ile Acıbadem Hastanesi'nde tedavi altına alınan Hikmet Şahin, bir haftadır yoğun bakım ünitesine bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyordu. Doktorların tüm gayretine rağmen yeniden hayata döndürülemeyen Hikmet Şahin'in cenazesi İnegöl Belediyesi'ne ait araçla İnegöl'e getirildi.
Şahin, 1994-2002 yılları arasında iki dönem İnegöl Belediye Başkanlığı yapmıştı. Hikmet Şahin için ilk olarak İnegöl Belediyesi önünde sade bir tören düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Kaymakamı Durmuş Gencer, AK Parti Bursa Milletvekilleri Sedat Kızılcıklı ve Altan Karapaşaoğlu, Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sünnetçioğlu, Hikmet Şahin ailesi ve çocukları, İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi çalışanları ile çok sayıda İnegöllü katıldı.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hikmet Şahin'in hayatında çok ayrı bir yeri bulunduğuna dikkati çekerek, "Henüz 12 yaşımda babamı kaybettiğimde başımı ilk okşayan ve 'her ne sıkıntın olursa yanındayım' diyen biriydi. İnegöl Belediye Başkanlığını da burada kendinden devralmıştım. Menfur bir saldırı sonucu vefat etmesi beni derinden yaraladı. Dilerim şehitler kervanına katılanlardan olur. Bursa ve İnegöl'deki eserleri, yetiştirdiği talebeleri ile Bursa ve İnegöllülerin gönlündeki yerini sürekli muhafaza edeceğine inanıyorum. Hepimizin başı sağ olsun, ailesine ve tüm sevenlerine Allah sabır versin." dedi.
Şahin'in naaşı sevenlerinin omuzlarında son görevi yerine getirilmek üzere İshakpaşa Camii avlusuna getirildi. Şahin, burada öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Hastane Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında toprağa verilecek.
CİHAN

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla