Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-10-2009, 12:32   #8
Kullanıcı Adı
Efkâr-ı Mütemadi
Bu konuda çok fazla bilgi sahibi değilim fakat başlığı uzun uzun inceledim ve ben de kendi fikrimi belirtmek istiyorum.
Ben bu ülkenin vatandaşıyım ve türk değilim. Rus kökenliyim ve makedonyadan göçmeyiz...
Şimdi ben Türk değilken, neden "Evet kardeşim, ne mutlu Türküm diyene, ben Türküm... " diyeyim ki? Kürt kardeşlerimiz de neden ben Türküm desinler ki? Evet ben arnavutum, Türk değilim ve Türküm demiyorum. Ne olacak şimdi?

Atatürk de aslen Türk değildir, arnavuttur. Ama Türklerin atası ünvanına layık görülmüştür. Ben de Türk değilim fakat bu ülke için çalışıyorsam, amacım ülkemde huzur içinde yaşayabilmekse bunun türklükle,kürtlükle,arnavutlukla vs ne gibi bir ilgisi olabilir?

Bence kürtlerin de türküm dememesi de gayet doğaldır. Kimsenin böyle bir zorunluluğu yoktur ki. Artık " Biz kürtlere kız vermeyiz, kürtlerden adam olmaz, Allah kürtlere ekmek vermesin.. " gibi saçma sapan şeyleri biz açıkça söyleyebiliyorsak, onlar da bu ülkede barınmak istemeyecek, uzaklaştıkça uzaklaşacaktır ve elbette ki huzur içinde yaşayabilecekleri bir alan arayacaklardır...

Onları eğitemediğimiz ve kalkındıramadığımız sürece kürtler ve türkler bu ülkede birbirini yerler... Fakat eğitim ve kalkındırma sihirli bir değnek değil ki bir gecede olay bitsin... Sabır gerek...

Allah bu ülkede yaşayanlara sabır versin..

Not: Ben bu ülkede dışlanmıyorken yıllarca birlikte yaşayan Kürtlerin ve Türklerin aralarındaki rekabeti çözebilmiş değilim.
Efkâr-ı Mütemadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla