Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-10-2009, 19:40   #80
Kullanıcı Adı
tolga_09
Daha öncede söyledim yine söylüyorum.Pkk hiçbir zaman ve hiçbir şartta Kürt kökenli vatandaşalrımızın temsilcisi olmamıştır.Zamanında avrupa ve abd desteği ve hatta sovyet sosyalist cumhuriyetlerin desteği ile Türkiye için ayakbağı olarak kullanıldı.Sonrasında silah kaçakçılığı,uyuşturucu ticareti ve hatta beyaz kadın ticaretine kadar bulaştığı belgeleriyle ortaya konuldu.Pkk belki kuruluşta kürt haklarını temsil amaçlı kurulmuş olabilir ama şu anda ekonomik krizden etkilenmiş bir holding gibi kullanılıyor.

Cemil Bayık,Murat Karayılan gibi pkknın ceoları darboğazdaki pkkyı nasıl olurda diriltiriz diye düşünüyorlar.İngiliz ve amerikan petrol şirketlerinin yüz milyarlarca dolarlık yatırım yaptığı ırak devletinin,abdnin askerini çekmesidnen sonra başbaşa kalacağı iki ülke vardır.Birisi Türkiye diğeride İran.Ülkelerid eğil dünyayı yöneten sektör vardır biliyorsunuz.İlaç,Silah,Petrol yani bu sektörün ağababalarıda ingiliz,abd ve yahudilerdir.İngilterenin en büyük yahdui devleti olduğunu düşündüğümüde belirtmeden geçemeyeceğim.
Bugün bu petrol şirketleri abd çekildikten sonra ola ki pkk varlığı devam ederse Türkiyenin kuzey ırak'ı işgal edeceğinden ve hatta İran ile işbiriliği yaparak bunu başaracağından korkuyorlar.Bunun içinde pkk nın silah bırakmasını bizden çok onlar istiyorlar.Enerji hatlarının güvenliğini sağlamak için pkk nın artık tarihten silinmesi yada en azından silahlı mücadeleyi bırakması gerektiğinde hemfikirler.
Ülkemizdeki sorun "ne mutlu türküm diyene" sorunu değildir.Bu sözü inanarak ve kabul ederek söylemedikten sonra zaten bir anlam teşkil etmiyor benim nazarımda.Anlamını yitirmiş,bağlayıcılığı kalmamış bir cümleden öteye geçmiyor artık.Ülkenin dağına bayırına ovasına bunu yazarak bu ülkenin bütünlüğünü koruyamaz,kendisini türk görmeyen insanlarıda asimile edemezsiniz.Belki asimile lafını eleştirebilirsiniz ama bilinçli kullanılmış olduğunu da belirtmek istiyorum.
Türk bir vatandaş olarak bugüne kadar kürt asıllı vatandaşlarımıza yapılan baskıları gayet iyi biliyorum.Olağanüstü hal uygulamalarının kürt vatandaşlarımız üstünde oluşturduğu etkileri görmezden gelemeyiz.Köylerinden,yurtlarından keyfe keder uzaklaştırılan insanların hak taleplerini görmezden gelemeyiz.Yakılan köyleri unutmadık,faili meçhulleri unutmadık,komutanların keyfi uygulamalarını unutmadık.Önce insan diyorsak eğer,insanlığa karşı yapılan bu eylemleri görmezden gelemeyiz.
tolga_09 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla