Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-14-2009, 22:36   #6
Kullanıcı Adı
tolga_09
Mehmetçiğin annesi ile mehmetin annesi birdir bizim için,anaların suçu yoktur terörde.O anaların çocuklarının dağa çıkmasına neden olan devlet hatalıdır.1935 yılında başlayan ve ardı arkası kesilmeyen kürt raporlarıda göstermiştir ki tek hatalı devlettir ve kürt halkının hiç suçu yoktur.
Elbette devletin her hatasında dağa çıkılır mı diyebilisin,bunuda hoş karşılamak mümkün değil.Biz önce insan diyoruz.Chp nin raporlarında bile geçiyor bu ifade mehmet ile mehmetçik savaşıyor diye,devlet bunca yıl o bölge insanını hor görmüş,üvey evlat muamelesi yapmıştır.Devlet eşitlik ilkesini ihlal etmiştir,devletin ırkı olmaz,devletin dini olmaz ama devletimiz ne yazık ki sünnidir ve kendisini türk saymıştır.
Biz ölen teröristler kahramandır demiyoruz aslada demedik,bunu demek ihanettir,şehitlerimize saygısızlıktır.Biz kandırıldığı için hala dağda olan gençlerde bizm çocuklarımızdır diyoruz,hata yapan gençlerimizdir diyoruz,kandırılmış gençlerimizdir diyoruz.
Yıllarca OHAL adı altında o insanlara devletin resmi politikası olarak bir nevi işkence reva görülmüştür.Evinde ailesi ile oturup,çocuklarıyla oynayan babalar kolluk kuvvetleri tarafından mahkeme kararı olmaksızın alınmış ve o babalar çocuklarına hala dönmemiştir.
Kürt kökenli insanlar evlerinden barklarından çıkarılmıçıkarılamayanlarında köyleri yakılmıştır.Kürt kelimesi bir aşağılama unsuru olarak görülmüştür.Kürtçe konuşması yasaklanmıştır,bir devlet vatandaşının konuştuğu bir dili,kültürel zenginliğini yasaklamıştır.Bunları görmezden gelemeyiz.Devlet masum diyemeyiz.
Ben denizli doğumlu anada babadan türk kökenli bir vatandaşım.Kürt asıllı insanlara yapılan eziyeti görmezden gelmeyi başaramıyorum bu benim suçum olabilir ama insana değer veriyorum,insanı seviyorum.türk,kürt,laz,alevi,sünni ayrımı yapmadım yapamam.
Şehitlerimiz için döktüğümüz gözyaşlarında ne kadar haklı olduğumuzu düşünüyorsak,kürt asıllı vatandaşlarımızın yaşadığı ayrımcılığada aynı oranda karşı durmalıyız.
tolga_09 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla