Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-14-2009, 23:13   #10
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Alıntı:
Gören Göz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bak genç arkadaş. ben yıllarca o ezilen halk diye söylediğin insanların içinde eğitimci olarak görev yaptım. Gördüğüm tek gerçek ise Feodal sistemle gücü elinde tutmaya çalışanların halkı ezdiğidir. Caminin parasını, okulun parasını dahi iç eden ağaları gördüm, okumak isteyen çocuklara; "Okuyupta ne olacan, avukat mı olacan hakim mi olacan" diye aşağılayan ve ezen ağaları gördüm. üç torununu üç kuruşa dağa satan dedleri gördüm. Dağdakine beşbin markı seve seve veripte kendi çocuğunu kışta ayazda yalın ayak okula gönderenleri gördüm. Biz kilometrelerce yoldan onlara destek olmak için gitmişken okulumuzun yakıldığını, lojmanlarımızın kurşunlandığını gördüm. Ben devlettim, ben halktım, ben öğretmendim, ben anaydım, ben babaydım, ama bize karşı duranlar hep aynıydı, güçlerini kaybetmek istemeye feodal ağalardı.
Mehmetçik, terör köye girmesin diye gece gündüz köyün etrafındaki dağda kar ve yağmur altında yatarken onlara su götüren üç beş şerefsizin askerin suyuna işediklerini gördüm...
Sen ne gördün be çocuk...
Ağalardan ve terörden başka ezen varmıydı bilen varsa söylesin?
var be be güzel kardeşim yazdıklarından anladığım kadarıyla bir şehit yakınısın o yüzden sözlerimi özenle seciyorum

bu ağaları ve terörü besleyen kim bu kesinlikle halk deil terör bu bölgede 80 li yıllardan sonra yayıldı ya ondan önce devlet neredeydi oralarda devlet diye bişey yoktu çünkü devlet o toprakları üç beş kuruşa ağalara terketti. siz sadece görmek istediğiniz yeri gördünüz üç beş şerefsizin yaptığını halka mal etmek hiç de hoş deil

hiç bir kürt ne devlete ne askere nede polisle sorunu yoktur sorun sistemledir sistemle sorunu oldugunu anlamayan veya anlamak istemeyen cahillerde senin gördüğün yaşadığın olayların mimarıdır sadece

cuvaldızı başkasına batırmadan önce iğneyi kendimize batırmalıyız diye düşünmenizi tavsiye ederim siz kendinizce haklı bende kendimce haklıyımdır.

siz haklılığınızı anlatmaya kalksanız sayfalar yetmez bende cevab vermek için keza öyle ama önyargılardan uzak olmak lazım şehir yakınları orda masum evlatlarını kaybettiler mekanları cennet olsun ama unutmamak lazım bölge halkı orda herseylerini kaybettiler bugün batı illerine bakın ne kadar ne hoş olaylar cıkarsa arkadasında mutlaka bölge halkı vardır ama nedenini hiç düsündünüzmü. 15 gün süre verilip ondan sonra nereye giderseniz gidin deyip bırakın yatak döşeklerini değerli eşyalarını bile almaya vakitleri yoktu o insanların bunlar benim başıma geldi
Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla