Nacizane yorumları biraz sert buldum.Neticede orada ne ile karşılaşacağını bilmeden bir bekleyiş söz konusuydu.Ki zaten dikkatli izlendiğinde o anın bir şoku göze çarpıyor.Oturuşuna dahi yansımış vaziyette.Neye uğradığının şaşkınlığının neticesi olarak görüyorum.Çok üzüldüm izleyince,büyük bir terbiyesizlikti yapılan.Ve işin tuhaf tarafı,kendileri koltuğun alçaklığından-masanın üstünde yalnızca israil bayrağının bulunmasına kadar alani bir şekilde protestoyu dile getirdiler.Çok bayağıca. O an neler yapılabileceğini düşünmeye çalıştım bir neticeye varamadım.Başbakan'ın Davos vakası apayrı bir sınırdı.Onunla bu olayı karşılaştırmak alakasız olur.
Lafımın özü ,eğer önceden bilinseydi sergilenen tavırların bu denli alçakça olacağı ,en azından -İstişare yoluna gidilerek,orada hangi tavır sergileneceği de karar verildi.Yani orada yapacağı herhangi bir davranışın istişaresiz-ani bir tepkinin doğruluğunu kestiremiyorum.
Girişimler yapılmış ve Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Ankara'daki Büyükelçisi'ni davet ederek uyarıda bulunup bu davranışı kınamış
|