Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-16-2010, 20:15   #9
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Alıntı:
mhfzkrdmkrt34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Valla nasıl anlatılacağını bilmem ama nasıl anlatılmayacağını biliyorum.Ölümü uyku gibi yada bayılma gibi dahası oyun gibi gösterilmesi çok yanlış olacaktır kanısındayım.Dönülmez hatalara yol açabilir böyle bir olay.Bana kimse küçükken ölümü anlatmadı gibi hatırlıyorum belli bir yaşa gelince zaten ben öğrendim.
Haklisiniz, uyku veya bayilma olarak anlatildigi taktirde çocuk ölümü oyun olarak algilayabilir ve ölümü tatmak üzere riskli davranislarda bulunabilir.

Sizlere ölümü anlatmak gerekmemis, fakat bazi çocuklarin çocukluk döneminde aile veya akraba fertlerinden vefat edenler olunca bir sekilde açiklama yapmak gerekiyor. Hele bu olay 9-10 yaslarina denk gelince son derece dikkatli olmak gerekiyor; o dönemde çocuk gerçek anlamda ölümün ne demek oldugunu idrak etmeye basliyor. Psikoloji derslerinde ögrenmekle beraber dedemin vefatinda kardesimin tepkisinden anladim ki o yaslarda sevdigin bir insani ebediyete ugurlamak oldukça zor. Çocuk ancak o yasta ölmenin sadece topragin altina girmek olmadigini, ölümün geri dönüsümü olmadiginin farkina varabiliyor. Her ne kadar teorik olarak önceden bunu bilsede, o yaslarda bunu benligine sindiriyor ve ölümden korkmaya basliyor. Ayni zaman'a bir aile ferdinin kaybi denk geldigi zaman ya çocugun seviyesine inmesini biliyorsaniz onun dünyasina uygun bir biçimde cümleler kurmalisiniz, yada bu konuda uzman birinden yardim almakta fayda var.