Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-26-2010, 04:44   #27
Kullanıcı Adı
Kadızâde Rûmi
Alıntı:
Ömer Bekir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Başbakan'ın söylediği kesinlikle doğrudur..Unkapanı Tekel bölge deposunda yüzlerce kişi çalışıyordu,ne zaman oradan geçsem hepsi boş boş geziyor,kapının önünde oturmuş muhabbet ediyorlardı..Her ne kadar özelleştirmede işçilerşn korunacak önlemlerin alınmamasına karşı isemde,rızık Tekelde değil sadece..Herkez rızkını bir yerlerde arayacak..Geçen gün izledim,o işçilereden adamın biri bas bas barıyordu kameralar önünde;"benim evde bilmem kaç çocuğum var bilmem kira borçlarım var bilmem fatura borçlarım var"falan..Mubarek adam,orada günlerce eylem yapacağına,(ki bu zaman zarfında da maaşlarını almaya devam ediyorlar)git simit sat,börek çörek sat..Aylık en az 800 lira para kazanırsın,ee tabi rahat işin yanında bu sana çok zor gelir..
Bu ülkede tüm devlet personeli maaşını hak ederek mi alıyor? Deniz Baykal'a bile 9 milyar maaş veriliyor. Sadece Ak Partiye çamur atan Baykal bu maaşı hak ediyor mu? Bahçeli maaşını hak ediyor mu? Dünyanın parasını alan subaylar-doktorlar.. maaşlarını hak ediyor mu?

Üstelik bu Tekel işçilerine iş verildi de yapmadılar mı? İş yoksa bu işçileri devlet neden aldı? Ayrıca devlete gereksiz işçi alıp devleti zarara sokanlardan bunun hesabı soruldu mu?

Elinizi vicdanınıza koyun. Size bugün devlet dese ki; personel alacağım. Aylık 2000 TL maaş.

Ne yaparsınız? Şartlarınız da tutuyor. Kabul edersiniz değil mi? Ben ederim.

Peki işe başladınız. Gün boyu oturduğunuzu düşünün. Size karışan da yok. O zaman ne yaparsınız? "Doğru düzgün çalışmadan maaş alıyorum. İstifa ediyorum" mu dersiniz? Yoksa "Rahat işe düştüm. Maaşım da iyi" mi dersiniz? Elbette ikincisini deriz.

Peki yıllar geçtikten sonra tabi yaşta ilerlemiş, devlet size sanki suçluymuşsunuz gibi "çalışmadan maaş alıyorsun, yan gelip yatıyorsun, maaşın da çok yüksek, sana bundan sonra 650 TL maaş. O da yılın 12 ayı değil. Mevsimlik geçici işçi statüsünde. Bundan sonra böyle çalışacaksın"

Sudan çıkmış balığa dönmez misiniz? En başta şartlar böyle olsa siz bu iş teklifini kabul etmeyecektiniz. Ben etmezdim. Şartlar sonradan değiştirildi. Peki bu işçilerin ömürleri ne olacak? Yaşları geçti. Adam geçmişe dönüp yeni bir işe de giremez. Belki önceden kendilerine şartlar değişecek denseydi, gençken farklı güzel bir işe girerlerdi. Şimdi mağdur oldular. Yazıktır, günahtır.

Bende bir Ak Partiliyim. Bundan şüpheniz olmasın. Ama başbakanımızın bu hususta devlet çıkarlarını milletin üstünde tutarak Tekel işçilerine haksız bir uygulamada bulunduğunu düşüyorum.

Konu Kadızâde Rûmi tarafından (01-26-2010 Saat 04:48 ) değiştirilmiştir..
Kadızâde Rûmi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla