3 yıldır, "İnsanların en hayırlısı insanlığa faydalı olandır." inancı ile çalışmalarını yürüten İdealist Gençler Derneği, ülkemizin il, ilçe, belde ve mahallelerinde kurduğu şube , temsilcilik ve bürolarla, üniversitelerde açtığı öğrenci kulüpleri ile ve bunların yanı sıra diğer müessese ve faaliyetlerle ülkemiz gençliğinin beraberlik ve kardeşliğinin öncüsü olmuştur.
3 yıldan bu yana aktivitesini yitirmeyen çalışma aşkı ile İdealist Gençler Derneği, Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu ve dünyanın en büyük gençlik organizasyonu olma yolunda emin adımlar atmaktadır.
İdealist Gençler Derneği şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da üstlendiği misyonu geçmişten aldığı güçle, yarınlara daha büyük bir heyecanla taşıma azim ve kararlılığındadır.
İdealist Gençler Derneği'nin "Projesi insan, Muhatap kitlesi gençlik, Sevdası Türkiye"dir.
İdealist Gençler Derneği "Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız bir tohum ekin, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız bir fidan dikiniz, 100 yıl sonrasını düşünüyorsanız bir insan yetiştiriniz." anlayışı ile hareket etmiş ve bugün misyonu ve vizyonu ile bütün insanımızı kucaklayan, teknolojiyi kullanan, ilmi akademik seviyeli çalışmaları ile insanımızdan aldığı gücü yine onların istifadesine sunan özelliği ile çalışmalara devam edecektir.
İdealist Gençler Derneği 3 yıldan bu yana canından ve cananından aziz saydığı mukaddes görev aşkıyla insanlığa hizmet vermiştir. 3 yıldır en önde yürüyen "sevgi ve kardeşlik bayrağı"nı bugün daha geniş ufuklara götürmenin haklı gururunu hep birlikte yaşamaktadır.
İdealist Gençler Derneği'nin 3 yıl boyunca rakibi; kavga, çatışma, kin ve cehalet olmuştur. Onların yerine fedakar kadroları ile barışı, sevgiyi, konuşarak anlaşmayı ve bilgiyi ikame etmeye gayret göstermiştir.
Bugün dünyada ulus-devlet yapısından uluslarüstü bir yapıya doğru hızlı bir geçiş süreci yaşanmaktadır. Bunun doğal bir sonucu olarak, üçüncü sektör olarak adlandırılan sivil toplum kuruluşlarının sorumluluğu ve etkinliği çok daha artmaktadır.
