Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-02-2010, 02:24   #8
Kullanıcı Adı
Eşref
Bence bir ülkenin gelişmişliğini gösteren en önemli iki unsur sahip olduğu havayolu ve demiryolu teknolojisidir. Demiryolu derken bunun içinde metro, tramvay gibi sistemlerinde dahil olduğunu uutmamak gerekir.

Ne yazık ki ülkemizde demiryolu sistemi çok ihmal edildi. Atatürk zamanından kalma sistemlere muhtaç edildik. Yaklaşık 10 sene önce 1000 km'lik yolu trenle 3 günde giderdim. İndiğimde ise bir 3 gün daha psikolojik olarak gitmeye devam ederdim. Aynı yolu otobüs ise 15-16 saatte gidiyordu.

Antalya'ya taşındıktan sonra (malum Antalya'da tren yok) trene binmeyi de unuttum. Şimdi partimiz sayesinde tren teknolojisi oldukça gelişti ama bana binmek nasip olmadı. Fakat bu gelişme kesinlikle yeterli bir gelişme değildir. Ülkenin dört bir yanına hızlı tren teknolojisi kurmak şart. Ara hatlarda ise Ototbüs konforundaki trenlerle ulaşım sağlanmalıdır. Yani bir-nevi İstanbul'daki metro-tramvay sistemi gibi.

Bunu başardığımız gün ülkemiz gerçekten hedeflediği medeniyet seviyesine çok yaklaşmış oalcaktır.

Konu Eşref tarafından (02-02-2010 Saat 02:29 ) değiştirilmiştir..
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla