|
Alıntı:
Erhan KARACA Nickli Üyeden Alıntı
kocanın başka kadına gitmesine ses çıkarılmamalı’ gibi şeriat görüşlerine de yer verildi.
|
bu isviçre'de, çok olmaya başladı.
alıntıladığım kısımda, evli bir erkeğin başka bir kadına gitmesi durumunda karısının buna karışamayacağı, kocasının istediği kişiyle ilişkiye girebileceği bunun da bir şeriat görüşü olduğu belirtiliyor. Yuh!!
akıllarınca İslam'ın erkeği, kadına oranla yücelttiği, kadını aşağıladığı, hiçbir şekilde söz hakkı tanımadığı belirtiliyor. Halbuki bahsi geçen durumda şeriata göre adamın cezası ölümdür. nasıl olur da şeriat evli bir erkeğin, başka bir kadınla ilişkiye girmesine onay verir denebilir.
bu sözde menediyet çığırtkanlığı yapan domuzlar, kadına değeri daha 19. yüzyılda vermeye başlarken, İslamiyet doğduğu günden beri kadınla erkeği eşit görmüş, bazı alanlarda kadını yüceltmiştir.
Peygamberimiz öncesinde kızlar diri diri toprağa gömülürken, İslam "kadın-erkek" eşittir dedi. kızları olan aileler "utancından" dışarı çıkamazken, horlanırken, İslam, kadın da mirastan pay almalı dedi. Cennet annelerin ayakları altındadır dendi. Peygamber Efendimiz kızını Hz.Ali'ye verdiği zaman der ki: "Kızımı sana hizmetçi olarak veriyorum ama unutma ki sen de onun kölesisin"
Peygamberimizin İslam'ın kadına verdiği önemi göstermesi bakımından faydalı olacağını düşündüğüm bazı hadislerini aktarıyorum:
"Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh’tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh’ın bir emâneti olarak aldınız."
"Sizin en hayırlınız, ehline (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır. Ve ben de ehline karşı en hayırlı olanınızım."
"Mü’minlerin îmân bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır."
Bu hadise dikkat: Hanımının haklarını ifa etmeyenin; namazları, oruçları kabul olmaz.) [Mürşid-ün-nisa].. Namaz dinin direğidir diyor dinimiz, ama kadının haklarını korumayı namazın da üstünde tutuyor..!! yine de dinimizin kadına değer vermediğini düşünenlere yazıklar olsun, lanet olsun..
Hanımını döven, Allah’a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.) [R.Nasıhin]
Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ.Asakir]
Bazı hadisler : (Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim](Hanımının kötü huylarına katlanan erkek, belalara sabreden Hz. Eyyüb gibi mükafatlara kavuşur. Kocasının kötü huyuna sabreden kadın da, Hz. Asiye gibi sevaba kavuşur.) [İ.Gazali](Hanımı ile iyi geçinip şakalaşanı Allahü teâlâ sever, rızklarını artırır.) [İ.Lâl](En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir.) [Tirmizi](En iyi Müslüman, hanımına en iyi davranandır. İçinizde, hanımına en iyi davranan benim.) [Nesai](Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine, bir köle azat etmiş sevabı yazılır.) [R.Nasıhin]
|