04-05-2010, 12:58
|
|
|
Çok merak ediyorum,filmi izleyerek yorum yapan kaç kişiyiz burada?Ben bu hatayı yaptım Ve kesinlikle bir önyargıyla gittim.Bana filme gidip "düşündüğün gibi değil" diyenlere rağmen
Çünkü filmin muhakkak sürekli mesaj verme kaygısını taşıyacağını düşünmüştüm.Ama değil! Nedenlerine gelince,bir genç kız var ve her tesettürlü bir bayanın olabileceği gibi bir ailesi,ev içinde ki en doğal halleri,yaşamı hatta tesettürlü olmayan çok yakın bir arkadaşı var.Yaşam tarzında ise hiç bir anormallik söz konusu değildir.Oldukça donanımlı,eğitimli sosyal bir yapıya sahip.Neticede birine ilgi duyuyor(ki olamaz diye bir yorumda olamaz diye düşünüyorum) evet doğru ama bu kişinin denildiği gibi küfürbaz sıfatıyla yakından uzaktan alakası yok.Kendi halinde sessiz sakin ,ön yargısız biri.
5 vakit namazında olan diğer bir kahramın sürekli küfür etmesi filmin tek olumsuz yanıydı. Ayrıcaa başörtüsünü çıkartyıor yorumu da neyin nesi?Filmi izleyen birisi bunu nasıl dile getiriyor hayret ettim doğrusu!Orada ki olay bambaşkaydı ve harika bir detaydı-anlayana .Filmi izlemeden bunu anlamanız çok zor.Çiğ tarafları da mevcuttu hatta örnek verecek olursam 2 tesettürlü bayanın bağlayışları.İnsan bilen birinden yardım alır o nasıl bir bağlamadır dedirttiyor insana
Yazıyı yazan şahsiyetin dediklerinin hiç birine katılmıyorum diyemem,haklı sözleri kesinlikle var ama filmi tasviri doğru gelmedi.
Bunlar şahsi görüşlerimdir,katılmayanlar elbette olacaktır.Çünkü kesinlikle göreceli bir durum.Dolayısıyla kişiden kişiye değişen bir olgu.Selam ile...
|
|
|