04-07-2010, 10:42
|
|
|
Alıntı:
galevera Nickli Üyeden Alıntı
Türkistanda zalimligi yapan cinliler degil komunizmdir evet dediginiz gibi cinliler insandir ve insanlarin azda olsa insafi vardir ama komunizm gibi geri kalmis ideolojilerde insanlik, duygusallik, inanc özgürlügü gibi kavramlar dikkate alinmaz!..
Komunizm sadece bir ekonomik sistem degil aksine insanlarin nasil yasayacagina, nasil yönetilecegine, nasil inanacagina, nasil aile yapisi olusturacagina karar veren sacma bir düsünce akimidir!..
Tabiki komunistler aklini parayla bozdugu icin olayin sadece ekonomik boyutunu göstermeye calisiyorlar..
Bakmayin kahrolsun kapitalizm naralarina komunizmle, kapitalizm iki ayri uc gösterilsede sonuclari itibariyle pekte farkli olduklari söylenemez!..
Sonucta iki sistemde bireyin kisisel haklarina kendince yasaklar koyuyor, emeginin karsiligini tam anlamiyla kazanmasina engel oluyor!..
Komunizmin istedigi sistem "robot" misali insanlarin her saatinde ne yapacagi belli olmali ve herkes ayni oranda güce sahip olmalidir..
Kusura bakmayin ama serbest piyasanin hakim oldugu bir ortamda az calisanla, cok calisan arasinda fark olsun!..
Komunizmde devletcilik vardir ve bireyin mal edinmek ne haddine devlet onlara hakkini verir yani bir nevi sener sen filmlerindeki "maraba" misali aganin verdigine tamah etmek zorundasin.
Liberal görüslü birisi olarak bireyciligi önemsiyor, serbest piyasayi olmazsa olmaz görüyorum ve komunizm,kapitalizm, fasizm gibi insanlara ayrimcilik yapan, gücün egemen oldugu sistemlerin dünyamiz icin zararli olduguna inaniyorum!
|
Bana kapitalizmimi savunuyorsunuz? öyle gibi geldide?
eğer oyle ise amerikan son 50 yılda yaptıklarına bakın.
ve diger birçok kapitalist ulkenin yaptıklarına neden bakmıyosunuz=?
O halde kapitalizm 1000 kere daha fazla kan ve göz yaşı doluymus gerçekler acıtır.
sizin serbest piyasacılık dediginiz. liberal dediginiz zaten kapitalizmdir 
ekonomi bilmiyormusunuz yoksa?
Alıntı:
komunizm,kapitalizm, fasizm gibi insanlara ayrimcilik yapan, gücün egemen oldugu sistemlerin dünyamiz icin zararli olduguna inaniyorum!
|

Konu novek tarafından (04-07-2010 Saat 10:45 ) değiştirilmiştir..
|
|
|